Els treballadors del PEM Guiera, en vaga per la millora de les seves condicions de treball

El conjunt de treballadors del PEM Guiera ha fet vaga els dies 15 i 16 de juliol

El conjunt de treballadors del PEM Guiera ha fet vaga els dies 15 i 16 de juliol per demanar una millora de les condicions de treball. L'equipament és públic, però està gestionat per una nova empresa des de fa menys d'un any.

"La inoperància de l'empresa, en matèria de calendaris anuals, la forma de pagament (fa incomprensible entendre les nòmines), l'aplicació absurda d'ERTO (incomprensibles) i altres temes, han provocat que la plantilla no aguanti més aquesta situació", explica CCOO en un comunicat. A les portes del PEM Guiera, els delegats del sindicat al complex esportiu cerdanyolenc asseguren que la relació laboral que tenen amb l'empresa Llop Gestió fa temps que no és com necessiten.

Els delegats de CCOO expliquen que ja van desconvocar una vaga la setmana passada "amb la clara voluntat de seguir negociant, però l'empresa no ha mostrat variat cap de les seves postures i actua de mala fe cap a la plantilla". Per aquest motiu han mantingut aquests dos dies de vaga, que ha afectat amb manca de personal l'activitat al centre com les classes dirigides i el campus de bàsquet Gigantes. "Han forçat uns serveis mínims de seguretat que no s'haurien d'haver posat. Tenim sentències que diuen que no ha d'haver-hi serveis mínims", expliquen els delegats sindicals Mario Garcia, Jordi López i Daniel Galaso.

 

Problemes de pagaments, ERTO, calendaris...

Les condicions que la trentena de treballadors demana millorar passen per la gestió dels calendaris, el pagament d'hores extra, la gestió dels ERTO o les modificacions de jornada. El sindicat explica que l'empresa ha plantejat "un canvi unilateral de calendari" de setembre a agost que no va d'acord amb la subrogació que es va signar amb els treballadors quan la companyia va assumir la gestió del centre, la qual marca el calendari de gener a desembre. Un altre exemple de demanda és el pagament correcte de les hores de treball: "D'una classe dirigida que requereix una hora de feina paguen 45 minuts".

La plantilla destaca que van posar de la seva part per ajudar l'empresa en la seva entrada tenint en compte la problemàtica històrica del PEM Guiera i la situació de pandèmia, però ara demanen que les condicions millorin. Sobre la implicació de l'Ajuntament, el sindicat assenyala que el regidor d'Esports, Óscar Pons, "ha intentat intervenir, però no ha estat suficient", i consideren que el consistori "hauria de fer-se càrrec i evitar la precarització dels llocs de treball del centre".

Cal recordar que en els últims anys, la gestió del PEM Guiera ha passat per tres empreses diferents i per la gestió directa de l'Ajuntament. "Volem manifestar l’esperança que una futura licitació serveixi per a la estabilitat del centre i una millor gestió", diu CCOO, assenyalant que "si l’empresa no es presta a negociar, la mobilització seguirà".