Victòria del CB Cerdanyola per cistella en l'últim segon en el derbi contra el Ripollet (80-78)

El PEM Guiera ha estat escenari d'una 17a jornada de Super Copa Masculina digna de final de campionat

El primer equip del Club Bàsquet Cerdanyola va protagonitzar una victòria èpica dissabte 24 de febrer al PEM Guiera davant del Club Bàsquet Ripollet. El derbi vallesà de la dissetena jornada es va saldar amb un ajustadíssim 80-78 decantat pels locals en l'últim segon de l'encontre. Un partit d'infart que tant afició cerdanyolenca com ripolletenca va viure amb la màxima intensitat. El resultat situa l'equip en l'onzena posició provisional amb 23 punts.

Inici equilibrat

El Cerdanyola va començar per davant en el marcador i gràcies a un triple de Medina va trobar la diferència de quatre en els dos primers minuts. Però un triple del Ripollet els va permetre igualar el partit per iniciar uns minuts llargs de màxima igualtat, amb diferències d'un i tres punts intercalant-se, encara amb un Cerdanyola molt encertat en atac per davant. A la meitat del parcial, Tena va fer honors de la seva experiència encertant una cistella i provocant una falta personal també encertada que va donar alè als locals. La dinàmica va canviar en el minut 7, quan el Ripollet es va imposar gràcies a un triple (18-20). Finalment, el primer quart va tancar 22-24.

El Cerdanyola s'allunya

Els locals van empatar amb la primera cistella del segon quart i poc després va sobrepassar novament al Ripollet, però encara amb una diferència molt ajustada. Aleshores el partit es va retrobar amb la dinàmica de l'inici: Cerdanyola per davant en l'electrònic, però amb un Ripollet que li trepitja els talons, intercalant-se les diferències d'1 i de 3 punts. En els últims minuts, Genís Tena va aconseguir l'avantatge de cinc encertant un dos més un. En aquest moment es va donar un punt d'inflexió, quan el Cerdanyola es va afavorir de diversos triples i bons encerts per augmentar distàncies, assolint la màxima del partit, 12 punts a la butxaca pel Cerdanyola (50-38).

Retalla el Ripollet

A la represa, als dos primers minuts no es va pujar cap punt a l'electrònic. Però a partir d'aquí, els visitants van anar retallant a poc a poc prenent un ritme millor que el cerdanyolenc. En els quatre primers minuts, el Ripollet va fer quatre cistelles mentre que el Cerdanyola només una. A la meitat del parcia,l el Cerdanyola va tornar a recuperar la diferència de 10 punts. Però el partit es va tornar a tensar quan en als dos últims minuts la distància només era de cinc. El Ripollet de mica en mica s'anava ficant més en el partit, aprofitant-se de continuats tirs lliures a favor, enduent-se la majoria dels rebots i allargant molt els atacs. Aquest domini del Ripollet es va traduir la tornada a la igualtat màxima, tancant el parcial amb un 60-58 gràcies a un triple en l'últim segon de Roger Serra.

Últim segon decisiu

L'últim quart del partit va ser el més emocionant i decisiu. Després de confirmar-se l'empat a 60, la gran quantitat d'intents de triple que van tenir tots dos equips ser prova de la pressa compartida per encistellar el primer, i endur-se així l'avantatja psicològica. Malgrat ser el Ripollet qui va desempatar, el Cerdanyola es va mantenir al darrere sense deixar anar l'equip rival. Llavors es van succeir molts minuts d'empats, desempats i avantatges mínims d'un equip i altre. Novament es van notar els intents continuats per encertar des dels tres punts i marcar la diferència d'un punt, vital en aquests moments.

Als últims dos minuts, liderant el Cerdanyola de molt poc, dos tirs lliures i una cistella seguits van permetre als locals distanciar-se de quatre i respirar una mica. Més tard, un triple d'Àlex Rodríguez també va ser essencial per la victòria. En l'últim minut, mantenint encara la diferència de quatre punts, el Ripollet es va beneficiar de tres tirs lliures dels quals només en va encistellar dos. La graderia va rugir de desesperança quan, amb una diferència de dos punts, el conjunt arbitral va donar dos tirs lliures al Ripollet ja en els últims segons d'encontre, provocant l'empat a 78. Després d'un doble temps mort, ja en els últims 10 segons de partit i pilota en possessió del Cerdanyola, no podia ser un altre jugador que el capità Genís Tena qui signés la victòria 80-78 amb una cistella magistral.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.