Victòria clau i treballada del Club Bàsquet Femení Cerdanyola (66-65)

Les de Pili Bilbao tomben al Grup Barna en la segona jornada de la fase per accedir al Play Off d'ascens de Copa Catalunya

Victòria necessària i apoteòsica de les cerdanyolenques. El primer equip del Club Bàsquet Femení Cerdanyola ha superat la segona jornada de la fase classificatòria al Play Off d'ascens de Copa Catalunya, en una trobada davant del Grup Barna que s'ha decidit en l'últim minut. El partit s'ha disputat al PEM Guiera el diumenge 26 de març.

Tres primers parcials sota control

La trobada s'ha iniciat d'una manera equilibrada, amb atacs i rèpliques constants. Però un cop transcorreguts els primers minuts, les locals han començat a despuntar gràcies a la clara pitxitxi d'aquest primer parcial, Alonso, i ajudades Pel baix percentatge d'encert de les barcelonines. En els minuts finals, les visitants han escurçat distàncies deixant a 12-10 el marcador.

En el segon parcial, el Cerdanyola ha afluixat permetent que les visitants agafessin la davantera per un punt. També hi ha influït les constants faltes personals en contra per les verd-i-blanques, que han permès a les contràries avançar-se en pilota aturada. Després de diversos minuts d'estancament del marcador, s'ha iniciat una dinàmica de contra rere contra en què tots dos equips sumaven punts, amb l'electrònic molt ajustat. Però el Cerdanyola ha aconseguit imposar-s'hi aconseguint un atac amb cistella d'avantatge que ha ajudat a les locals a distanciar-se de 10 punts. Amb un 30-21 s'ha arribat al descans.

Iglesias del Club Bàsquet Femení Cerdanyola fent un llançament. FOTO: Nora Muñoz Otero

El tercer parcial s'ha decantat rotundament per les locals. Les visitants han retallat quatre punts només començar, però les cistelles d'Alonso i els diversos triples de Carla han ajudat a mantenir les distàncies. L'avantatge ha oscil·lat entre els 10 i els 7 punts, en què les de Pili Bilbao han pogut controlar la situació tot i els pics de perill de les visitants. En aquest tercer parcial s'han donat diverses interrupcions del joc i llançaments lliures a favor del Grup Barna.

Jugar-s'ho tot en l'últim minut

La diferència de punts s'ha mantingut alta la major part de l'últim parcial, tot i que els ànims de les barcelonines no han decaigut en cap moment: la seva banqueta celebrava cada cistella i cada triple com si fos el de la victòria. Cap a la meitat del parcial ha començat a palpar-se que pujava el nivell de tensió i d'intensitat d'ambdós equips. Alonso ha continuat imparable, sobretot des de sota la cistella, i l'equip en general ha fet una defensa i un atac de qualitat.

Alonso del Club Bàsquet Femení Cerdanyola fent un llançament lliure. FOTO: Nora Muñoz Otero

Però l'emoció vertadera ha arribat en els últims dos minuts, quan la diferència de 5 punts ha fet tambalejar al Cerdanyola i ha apujat la moral del Grup Barna. En aquest moment, cada cistella i cada falta personal valia or. Les visitants s'han beneficiat de dos llançaments lliures quedant-se a només tres punts del Cerdanyola, fins que un triple encertat ha donat el gir al marcador. En l'últim minut i perdent d'un punt, Iglesias ha fet una cistella molt necessària, però les contràries han recuperat amb dos nous llançaments lliures. Finalment, a falta de 18 segons, Carla ha encertat els dos llançaments de la victòria també a pilota aturada.

3a jornada de la segona fase

Aquesta victòria 66-65 classifica al Club Bàsquet Femení Cerdanyola en la jornada tres de la segona fase, que es disputarà el pròxim dissabte 2 d'abril a les 17.30 h al pavelló del CB Igualada. Les de Pili Bilbao són ara mateix primeres en la classificació amb 4 punts, a l'espera de jugar-se el segon partit de la segona jornada entre el Cadí Manresa i l'Igualada.