Victòria del Club Bàsquet Cerdanyola amb final d’infart en el debut de Super Copa

El primer equip del CB Cerdanyola comença amb victòria (72-70) la lliga en un partit complicat fins al final contra el Masnou Basquetbol

La primera jornada de Super Copa Masculina del Sènior A del Club Bàsquet Cerdanyola disputada aquest dissabte al PEM Guiera ha estat digna de qualsevol final de playoff. Els locals han mantingut el control de l'encontre versus el Masnou Basquetbol en la major part del temps, però a la meitat de l'últim parcial la situació se'ls ha girat en contra, tancant amb un 72-70 i quasi dues hores de partit. Així doncs, victòria difícil però victòria al capdavall que fa començar amb bon peu als de Bernat Elías.

Encerts des dels 3 punts

El primer parcial ha estat marcat per la gran quantitat de triples encertats per part dels locals, almenys cinc. Genís Tena ha estat a l'altura del seu estatus al club des del minut 1 anotant les primeres cistelles i avivant la moral dels seus companys. El Cerdanyola s'ha aprofitat del seu inici amb alt percentatge d'encert per engrandir la distància amb els rivals, que ha arribat a ser de nou punts en la meitat del parcial. Ha estat una primera part brillant pel Cerdanyola, fort en defensa i eixerit en l'atac (24-15).

El CB Cerdanyola en la primera jornada de Super Copa Masculina. FOTO: Nora MO

Tanmateix, la bona ratxa del principi s'ha estancat en el segon parcial. El Masnou ha pogut retallar distàncies mentre que el Cerdanyola s'ha estancat en els 24 punts fins a la meitat del parcial. Aquest ha estat un moment clau del partit, perquè just quan els visitants ho tenien tot de cara per remuntar, l'encert ha tornat als verd-i-blancs, que han salvat la situació. Cada cistella d'ambdós equips s'ha celebrat en els minuts finals, quan l'encontre s'ha tornat a igualar amb diferències de dos punts.

La compenetració del Cerdanyola s'ha evidenciat en aquest moment assolint jugades col·lectives de molta qualitat que han permès al Cerdanyola guanyar aquest round (44-36). De fet, l'electrònic ha arribat al 0 just quan ha entrat per la cistella un llançament de tres punts del Cerdanyola (44-36).

Es complica la victòria

A la represa, la davallada en l'inici de parcial ha tornat a afectar els de Bernat Elías, que ha vist com els rivals li retallaven quatre punts. La moral del Cerdanyola no estava en el millor moment, però tres llançaments de tres punts han fet apujar els ànims i recuperar la diferència de 10. El final del parcial ha estat dominat totalment pels verd-i-blancs, i novament un triple ha segellat la part (61-44).

Ningú s'imaginava el que passaria al final. En l'inici de l'últim parcial ha semblat que el Cerdanyola controlava la situació, anul·lant qualsevol intent de cistella del rival i encertant totes les cistelles. Si més no, a la meitat del parcial el temps ha començat a ser molt pausat, fet que ha beneficiat al rival que no ha parat de buscar el punt feble del Cerdanyola. La davallada ha estat molt progressiva: de tenir més de 10 punts d'avantatge, el Masnou ha esdevingut més agressiu per allargar el partit i forçar l'esgotament dels rivals.

Per la seva banda, el Cerdanyola ha començat a tenir mala sort en els llançaments, i la retallada ha arribat a ser de cinc punts quan faltava un minut. En aquests moments tot podia passar a l'electrònic, però el Cerdanyola ha sabut mantenir la calma i encertar en el moment més necessari. Els visitants han tingut moltes faltes personals a favor i les han sabut aprofitar, tot i això, el temps no ha estat suficient per aconseguir la remuntada. El Cerdanyola s'ha endut una primera victòria de 72-70 molt ajustada i patida en aquesta jornada inicial.