El multitudinari concert de La Pegatina marca el segon dia del Roser de Maig

El dissabte 6 de maig ha estat el segon dia de la Festa Major del Roser de Maig

El segon dia de la Festa Major ha començat ben aviat. A les 8 h del matí els participants del 5è Concurs de Pintura Ràpida s'han escampat per tota la ciutat per tal de pintar un quadre amb la temàtica "El Roser de Maig, la Cerdanyola modernista en festes i el seu entorn". És per això que els pintors i pintores han buscat localitzacions com la Casa Llopis, la masia de Ca n'Ortadó o el MAC. 

El jurat del concurs ha fet pública la seva decisió a les 14 h a la sala Elisa Arimany de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès: el primer premi ha estat per a Joan Calveras, el segon per a Aida Mauri i el tercer per a Julio Garcia. Totes les obres que s'han presentat al concurs quedaran exposades a la mateixa sala Elisa Arimany de la Biblioteca Central fins al 5 de juny. 

Més info: Els guanyadors del Concurs de Pintura Ràpida del Roser de Maig

 

Paral·lelament, al Pavelló de Can Xarau s'ha celebrat el Trofeu Roser de Maig de Patinatge Artístic, organitzat pel Club Patinatge Artístic Cerdanyola. Durant el matí les patinadores de les categories Iniciació i Pre-iniciació han fet una exhibició de patinatge artístic. En la categoria Nivell 2 majors, la guanyadora ha estat Marta Sarasa; en Nivell 2 menors, Leila Mhammedi. Pel que fa al Nivell 1 majors, Karol Perdomo ha quedat en primera posició; i en nivell 1 menors, Noa Colmenero. D'altra banda, la primera en el Nivell Pre-iniciació majors ha sigut Alice Kopinits, i en Pre-iniciació menors, Martina Fernández. 

Més info: FOTOS: Esport, cultura i activitats familiars el dissabte del Roser de Maig

Durant tot el dia els més petits han pogut gaudir de diverses activitats infantils al Parc de Can Xarau. El rocòdrom, el circuit d’ecoxocs o la cursa d’obstacles han sigut algunes de les activitats que més han triomfat. També s'ha realitzat un taller de dibuix, organitzat pel Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, un taller de castells, que han dut a terme els Castellers de Cerdanyola, i un taller de titelles i imants.

A les 12 h des del mateix Parc Xarau ha sortit la Cercavila de les Bèsties del Foc amb la participació de la Colla de Rubí, el Poll Foll de Ripollet, la Puput dels Joves Diables de Cerdanyola i la Martineta de Cerdanyola. 

Cercavila de les bèsties de foc al Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

Cercavila de les bèsties de foc al Roser de Maig. FOTO: Ale Gómez

A la mateixa hora, però al Parc del Turonet, ha tingut lloc la VI edició de la Baixcarnyola. Els concursants, que han baixat a tota velocitat, s'han dividit en tres categories -júnior, sènior i categoria especial- i han tingut dues oportunitats per aconseguir la millor marca.

Més info: Grans i petits disfruten un any més de la Baixcarnyola

6a edició de la Baixcarnyola. FOTO: Ale Gómez

6a edició de la Baixcarnyola. FOTO: Ale Gómez

A la plaça Jaume Grau i Altayó, durant tot el dia s'han fet les Festes Alternatives amb el Vermut Musical a càrrec de Migats Soundsystem, una paella popular i els Monòlegs de Comèdia de Barri. A la nit ha estat el torn dels concerts de La Kurda, Montflorit, Antilògic i Kasparrata i música amb PD Karrer. 

Correfoc i contrapregó

Els Joves Diables han tornat a ser protagonistes durant el segon dia de Festa Major. El foc ha envait els carrers de la ciutat amb el tradicional Correfoc, que ha comptat amb la participació de la Colla adulta de diables de Vilafranca del Penedés, Les Bruixes del Nord i els Joves Diables de Cerdanyola. La cercavila ha sortit des del carrer de Sant Ramon i ha finalitzat a la plaça de Francesc Layret. Tot seguit, els Diables han pujat al balcó de l'Ajuntament per fer el contrapregó. Un dia abans ja havien estat al balcó fent el pregó de Festa Major amb motiu del seu 40è aniversari.

Més info: FOTOS: Segona nit de Festa Major amb el Correfoc, música i el Mercat Modernista

L'entitat cerdanyolenca ha utilitzat el seu habitual to crític i satíric per fer el contrapregó d'enguany. La colla ha demanat més suport a la cultura, i en especial a les entitats locals de cultura popular. També han reivindicat la veu de la ciutadania i millores a la ciutat com les zones verdes. Sent un any especial per als Joves Diables, han tancat el contrapregó amb uns minuts de focs artificials que s'han pogut veure des del centre de la ciutat. 

Correfoc dels Diables a la Festa Major del Roser de Maig 2023. FOTO: Ale Gómez

Correfoc dels Diables a la Festa Major del Roser de Maig 2023. FOTO: Ale Gómez

 

Milers de persones al Turonet

Els concerts al Parc del Turonet van continuar amb una nit multitudinària. Macaco va obrir les actuacions a les 23 h, i a la una de la matinada La Pegatina va agafar el relleu. Tant els montcadens com el barceloní van atraure milers de persones que van aplegar-se al Turonet i als carrers adjacents. Durant el concert, que forma part de la gira del seu 20è aniversari, van repassar les seves cançons més emblemàtiques amb una posada en escena enèrgica i en contacte constant amb el públic. 

Més info: FOTOS: Macaco i La Pegatina omplen el Parc del Turonet durant el Roser de Maig

 


 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.