Isidre Grau presenta el llibre 'Setanta-tres dies amb el pare'

L'escriptor cerdanyolenc Isidre Grau presenta la novel·la 'Setanta-tres dies amb el pare' el 24 de novembre al Museu d'Art de Cerdanyola

L'escriptor cerdanyolenc Isidre Grau presentarà al Museu d'Art de Cerdanyola la seva novel·la Setanta-tres dies amb el pare, publicada per Editorial Trípode. L'activitat, emmarcada en el Pla Director de Lectura de la ciutat, tindrà lloc al MAC el 24 de novembre a les 18.30 h i estarà adaptada a les mesures Covid-19 amb l'aforament limitat.

Cartell presentació llibre Isidre Grau

Cartell presentació llibre Isidre Grau

En l'acte intervindran tres persones més a part del mateix Iisidre Grau. D'una banda, l'escriptora Victòria Lovaina començarà fent una presentació literària de l'obra. També es pretén fer un homenatge a Josué Arbués, l'home en la història del qual Grau es va inspirar per escriure el llibre. Els seus fills Pau i Carles Arbués intervindran comentant les impressions de la lectura com a coneixedors del terreny (Fuencalderas).

Sinopsis

El protagonista, un noi molt jove, es veu obligat durant una etapa de la Guerra Civil, a fer d'aprenent de Robinson al costat del seu pare, tots dos sols i emboscats. Una novel·la intimista i inspirada en fets reals que ens endinsa en la relació sovint difícil entre un pare i un fill.

 

No obstant, durant setanta-tres dies en què es veuen obligats a refugiar-se als boscos, viuran un seguit d'experiències amb una insòlita comunicació afectiva i un estret contacte amb la natura, que els portarà a madurar la seva relació i, en definitiva, a valorar el paper de la memòria i els silencis en la construcció de cada vida.

Biografia de Josué Arbués Posat

José Arbués Posat va néixer a Fuencalderas, l’Aragó rural, en el 1934, on va passar infància i joventut. D’adult es va arrelar a Cerdanyola, tant professionalment com amb la seva participació cívica. Enginyer químic i escriptor, és autor d'onze títols publicats, entre els quals hi ha estudis etnogràfics, novel·la, reculls de tradició oral i memòries connectats amb el seu origen aragonès. Dels seus títols destaquen Fuencalderas en mi recuerdo (1980), Maquis en las sombras (2000) i el darrer Mi vida rural en Aragón (2019). Va morir a Cerdanyola del Vallès en el 2020.

Retrat de José Arbués Posat. FOTO: Cedida

Retrat de José Arbués Posat. FOTO: Cedida