56 anys de la gran nevada de Nadal a Cerdanyola

La nevada va afectar part de Barcelona i el Vallès Occidental

 

 

La Nevada de Sant Esteve a Cerdanyola, al 1962 - A l'esquerra, el pont trencat per la riuada del mateix any - (TOT Cerdanyola, 345)
La Nevada de Sant Esteve a Cerdanyola, al 1962 - A l'esquerra, el pont trencat per la riuada del mateix any - (TOT Cerdanyola, 345) | Arxiu TOT

 

 

 

Fa 56 anys, Cerdanyola del Vallès es va cobrir de neu el dia de Nadal. El 25 de desembre de 1962, una gran nevada va arribar a la ciutat alhora que també cobria de blanc moltes altres ciutats de Catalunya. De fet, està considerada la nevada més gran del segle XX a territori català.

 

Molts cerdanyolencs i cerdanyolenques recordaran com aquell 25 de desembre, es feia difícil circular pels carrers de la ciutat a causa de la gran quantitat de neu que va caure. Les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat van concentrar les acumulacions més destacades, superiors als 80 cm en molts casos.

 

A Cerdanyola, la neu va deixar aturat el servei de tren i gairebé la vida quotidiana d'aquell dia, i posteriors, al carrer de la ciutat. El mateix veinat, va jugar un paper important per obrir camins entre la neu i facilitar les tasques diaries com el simple fet d'anar a comprar el pa. 

 

 

Tot seguit, poden veure les fotografies de la nevada que han quedat recollides a l'Arxiu del TOT.

 

 

 

 

La Família Prieto durant la nevada
La Família Prieto durant la nevada | Arxiu TOT

 

Imatge de la zona dels Quatre Cantons durant la nevada de l'any 1962
Imatge de la zona dels Quatre Cantons durant la nevada de l'any 1962 | Arxiu TOT

 

La nevada va cobrir Cerdanyola
La nevada va cobrir Cerdanyola | Arxiu TOT

 

La Nevada de 1962, a Cerdanyola del Vallès. Cedida per Antoni Tomás
La Nevada de 1962, a Cerdanyola del Vallès. Cedida per Antoni Tomás | Arxiu TOT

 

 

 

Trobareu la galeria completa aquí.