Cerdanyola Debat: una eina útil als anys 90 a Cerdanyola

Va servir per revitalitzar la vida social i cultural de la ciutat

 

 

  

El dissabte 22 de gener de 1994, tal com s'informava a les pàgines del TOT Cerdanyola, es va fer al Bar Grau la primera assemblea de Cerdanyola Debat, a la qual el TOT també convidava a participar-hi. Es tractava d'una entitat creada per un grup de ciutadans de Cerdanyola amb l'objectiu de promoure el debat públic sobre els diferents problemes i reptes que tenia la ciutat en aquell moment.

 

 

  

  

L'entitat viuria, durant els següents anys, diverses etapes i també moments d'inactivitat. Però aquells primers anys van ser especialment profitosos. La primera junta directiva va estar formada per Francesc Rodríguez com a president, Orlando Barrial com a secretari i Jordi Miró com a tresorer. Durant aquells primers anys Cerdanyola Debat seria una presència constant a les pàgines del TOT Cerdanyola. No es pot obviar el fet que Xavier Botella, un dels responsables de la publicació, estava també entre els promotors de l'entitat. Cosa que, evidentment, ajudava a l'hora que el TOT es fes ressò de les seves activitats.

 

Només durant el primer any, es van organitzar els actes commemoratius del centenari de Jaume Mimó i Llobet, un debat sobre Collserola o el debat "Cerdanyola, present i futur", que van tenir una bona resposta popular. En el moment de fer aquella primera assemblea, Cerdanyola Debat es plantejava, entre altres reptes, el de convocar un congrés d'entitats de Cerdanyola, que finalment es va fer, amb una bona participació per part de les entitats convocades.A les imatges adjuntes, es pot veure una imatge dels representants de Cerdanyola Debat (Jordi Miró, Alfons Escoda, Toni Morral i Francesc Rodríguez) durant l'acte en el qual es va convocar a les entitats a formar part d'aquell primer congrés d'entitats i una altra imatge pertanyent als actes del centenari de Jaume Mimó i Llobet, a la qual apareixen Orlando Barrial, l'expresident d'ERC Heribert Barrera, l'alcalde Celestino Sánchez, Jaume Mimó, fill de l'homenatjat i l'historiador Miquel Sánchez.

 

Una de les taules que van crear Cerdanyola Debat
Una de les taules que van crear Cerdanyola Debat | TOT Cerdanyola