La portada del TOT nº 34: El "Mercadillo de Les Fontetes"

 

 

El 12 de setembre de 1987, fa exactament 30 anys, el TOT Cerdanyola il.lustrava la seva portada amb una fotografia cedida per Carnisseries Bayó.

 

En aquell moment, la publicació ja havia començat a consolidar-se a Cerdanyola com "la revista que recuperava fotografies antigues de la ciutat" (cosa que fins a aquell moment ningú havia fet amb regularitat) i a la redacció començaven a arribar, de forma constant, imatges històriques com aquesta.

 

En aquest cas, recuperant una visió inèdita de la plaça on des de fa ja molt temps es fa el popular "Mercadillo de Les Fontetes". Deixant de banda l'impacte que, per si sola, produeix la imatge (és totalment impossible identificar el punt, a no ser que d'entrada et diguin on es va captar la fotografia. Aleshores, si, es pot reconèixer alguns detalls de la geografia, com la muntanya del fons).

 

Es tracta d'un excel.lent exemple de la Cerdanyola rural que fa ja molts anys que va desaparèixer de forma definitiva. Un petit anàlisi a aquella portada permet, també, gaudir d'altres detalls gràfics que ja són igualment història: el símbol de les olimpíades al costat de la capçalera, l'anunci del Gold Black ("antes Rigat") etc. 

Portada del TOT Cerdanyola, nº 34
Portada del TOT Cerdanyola, nº 34 | TOT Cerdanyola