40 anys de la festa de la tardor

 

 

 

Enhorabona a la Comissió de les Festes de Sant Martí per organitzar durant 40 anys, que es diu aviat, la festa major de Sant Martí, el patró de la ciutat per a la resta de cerdanyolenques i cerdanyolencs. 

I enhorabona també al meu inestimable amic en Pepe Urbano, per recollir amb la seva inseparable i inesgotable càmera de fotografia les quatre dècades de la Festa de la Tardor, ni més ni menys que 660 imatges.

Ha plogut molt des que "La Comi" formada per a un grup de joves van decidir lluitar i engegar un tipus de festa diferent per a la ciutat de Cerdanyola del Vallès. I tant el panorama polític com el social no té res a veure amb aquella època d'on sortíem d'un llarg règim dictatorial. Aquest grup de joves van recuperar unes festes perquè tothom es pogués sentir identificat, i aquí és a on a mi en toca com sempre que el TOT Cerdanyola o altre mitjà de comunicació em deixa aixecar una mica la veu, dir que a dia d'avui, no s'ha assolit aquest objectiu, doncs les persones amb diversitat funcional no es podem identificar amb unes festes que encara continuen plenes de barreres de qualsevol mena, tant com si volem participar com a espectadores o com actrius de qualsevol activitat dins de les festes, perquè així sigui.

N'hi haurà moltes persones que diran que s'ha millorat molt en el concepte de l'Accessibilitat Universal en les Festes de Sant Martí, però no és suficient, hem d'aconseguir que en qualsevol esdeveniment, festa, acte, etc. totes les persones tinguin cabuda.

 

Espero que "La Comi" no s'ho prengui a mal, doncs aquest només és un article constructiu perquè entre tothom anem aconseguint la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional a la societat, i com no pot ser d'una altra manera,també a les festes de la ciutat.

I espero de tot cor que puguem continuar gaudint durant molt més d'anys d'una gran festa com és la de la tardor on s'arribi a assolir la inclusió de tothom.

Gràcies i enhorabona de nou a "La Comi" per la vostra gran tasca envers la resta de la població.