Visibilitat diària

El TOT dedica la seva portada i un editorial al Dia Internacional de les Dones

Per quarta vegada, els dos setmanaris gratuïts de la ciutat -Cerdanyola al Dia i TOT Cerdanyola- comparteixen portada i editorial amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Les protagonistes de la portada són algunes de les 12 dones que formen part de l’exposició municipal ‘Som història. La història de les dones és història’.

Només un 7% dels referents dels llibres de text d’ESO són dones. L’estudi de la Universitat de València ‘Anàlisi de l’absència de dones als manuals de l’ESO: una genealogia del coneixement ocultada’ estableix que les dones rellevants esmentades als llibres de l’ESO es redueixen a un 7,5%. L’observatori de llibres de text de l’Institut Català Internacional per la Pau conclou que en un 35% dels casos, aproximadament, les dones esmentades als llibres no hi consten pel seu propi paper, sinó com a “muller de”, “filla de” o fins i tot “amant de” reis, escriptors, entre d’altres.

L’estudi de la Universitat de València ‘Anàlisi de l’absència de dones als manuals de l’ESO: una genealogia del coneixement ocultada’ estableix que les dones rellevants esmentades als llibres de l’ESO es redueixen a un 7,5%.

La història està farcida de dones que han participat activament en el desenvolupament de la ciència i en l’evolució de la nostra societat, però, en canvi, són poques les que apareixen als llibres de text. Les noies matriculades en carreres científiques només representen el 13%, tot i que les dones són el 55% de l’alumnat universitari segons dades de l’IOE. La manca de referents que tenen les nenes i l’assignació de rols i estereotips de gènere des de la primera infància són les principals causes d’aquesta bretxa. Som conscients que la nostra portada només és un petit gest en la creació dels referents per als nois i noies a l’hora de conformar els seus valors, la seva identitat i la seva mirada del món. Continuem avançant juntes!

Portada del TOT 1728

Portada del TOT 1728

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.