Adéu amb el cor

 

Ja estem a l'estiu, l'època per excel·lència de l'oci a l'aire lliure. Però avui no parlaré sobre l'oci a l'exterior, ho faré sobre l'oci a l'interior. Fa tan sols uns dies, en aquest mateix mitjà de comunicació s'anunciava com a notícia d'última hora que "Cerdanyola perd els cinemes El Punt".

La meva vida ha estat sempre molt lligada al carrer on estan ubicats aquests cinemes, el meu estimat Carrer de Santa Teresa amb el seu Gold Black i la seva pista de ball d'estiu, el cinema Savoy, el cinema Kursaal (ara cinemes El Punt amb el seu saló recreatiu), els Mobles Santa Teresa, el Frankfurt de l'Agustín Bellido, l'Autoescola Santos i altres tants negocis que han anat i vingut per aquest carrer. I com no, el seu entranyable veïnat. Així que el meu vincle amb aquests cinemes és molt gran, tant que tinc família, amics de la infància i coneguts que han treballat en ells.

Malauradament tanquen les seves portes definitivament i és tant el ressò que ha tingut aquesta notícia a la població de Cerdanyola del Vallès que fins i tot s'ha creat una recollida de signatures per evitar el seu tancament. Però, amb la meva no compteu!

 

Aquest cinema fa anys que discrimina les persones amb diversitat funcional, les seves instal·lacions estan obsoletes i no compleixen amb el concepte d'Accessibilitat Universal i tan sols dues sales són "accessibles" a les persones que som usuàries de cadires de rodes, això sí, cap d'aquestes sales fan pel·lícules d'estrena.

Ara a les persones considerades "normals" per aquesta societat us toca fer el mateix que hem fet les persones amb mobilitat reduïda des de fa molt de temps per poder gaudir d'una pel·lícula d'estrena i no és una altra que haver d'anar a qualsevol cinema de la comarca del Vallès Occidental o de les comarques veïnes. Però, amb la diferència que a nosaltres ens obligaven a fer-ho amb el cinema de la nostra ciutat obert i ningú es va molestar a recollir signatures, això ve a demostrar que les persones amb disCapacitat estem discriminats per la nostra societat i consentit per qui ens governa.

Un edifici discriminatori que li ha arribat l'hora!