Qui és l'alga Chlorella?

Article d'opinió de la farmacèutica, Núria Novell

Aquest mes us fem quatre ratlles d'una alga molt interessant, segurament encara desconeguda per molts o un xic oblidada pels que la coneixen, i que ens ofereix moltes funcions positives i beneficioses en la nostra salut.
La Clorella pyrenoidosa és una microalga d'aigua dolça, nutricionalment molt interessant que conté proteïnes, aminoàcids essencials i omega 3, i amb menys proporció vitamines, minerals, fibra i carotenoide. És l'única planta del món amb factor de creixement i amb ADN i ARN per afavorir al sistema immunitari i ajudar a reparar teixits del cos. També conté la font de clorofil·la més important que es coneix i per tant és excel·lent oxigenant els teixits, millorant la formació de glòbuls vermells i purificant la sang.

És molt rellevant per extreure toxines intestinals. Ens detoxifica, i principalment de metalls pesants varis (plom, arsènic, mercuri, estany...) acumulats al nostre cos i que prèviament estan presents en: Vegetals (cereals, arròs, arrels comestibles) i fruit de la contaminació pel sòl, fertilitzants, plaguicides... Animals (especialment peixos, marisc, crustacis). En l'aire que es respira en grans centres urbans amb molta contaminació i trànsit de vehicles.

Aquesta planta ens mobilitza doncs molts d'aquests metalls pesants que amb el temps poden ser un problema de salut... Ho fa unint-se a aquests tòxics (quelació), i amb l'ajuda de molt líquid i bons drenants els fa fóra del cos. No hauríem de prescindir d'aquesta alga. I prendre-la a dosis altes en comprimits 2-3 cops l'any. Hauria de ser indispensable al nostre rebost i usar-la com si es tractés de pols màgics en batuts, vinagretes, pastissos, i d'altres preparacions culinàries. A tenir molt en compte també en persones que fumen o beuen o tenen desordres hepàtics.

Moltes patologies com estrenyiment, mal de cap, halitosis, baix rendiment esportiu... Poden millorar amb la seva ajuda. Fes de l'alga Chrorella la teva aliada!

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.