Ampliació del DAPSI: un avenç en polítiques socials

 

El passat 5 de juliol es va inaugurar oficialment l'ampliació de les dependències del DAPSI Cerdanyola-Ripollet, del tot necessària per a aquest servei tan important per als infants. Aquesta inauguració culmina el treball conjunt dels darrers 2 anys entre els governs de Cerdanyola i Ripollet i l'equip coordinador del servei.

 

És molt probable que la majoria de ciutadanes i ciutadans de Cerdanyola no conegui el DAPSI, per això deixo aquest text de la seva pròpia web: «La missió del CDIAP-DAPSI Cerdanyola és l'atenció precoç que té com a objectiu principal atendre a aquells nens que presentin trastorns en el seu desenvolupament o que estan en una situació de risc de patir-los». Es tracta d'un servei integral del qual són usuaris més de 600 infants anualment, i que fins ara es prestava en un espai insuficient per garantir la millor atenció als infants i, alhora, el dret a la conciliació dels treballadors i treballadores responsables de l'atenció. Uns professionals, tot sigui dit, a qui cal reconèixer i agrair la seva implicació i dedicació per pal·liar les mancances de l'equipament.

 

Sóc conscient que l'ampliació d'aquest servei és una d'aquelles coses que en política no dona gaires vots. Dedueixo que per això no s'havia fet en mandats anteriors. Però quan realment la teva prioritat política són les persones i els seus drets, i prioritzes els més desafavorits, et poses mans a la feina amb iniciatives d'aquest àmbit sense tenir en compte si et donarà o no rendiment electoral. Perquè, ras i curt, es tracta d'un servei que si no fos públic, cap família treballadora hi podríem accedir.

 

 

Per a mi és un orgull haver fet d'alcalde del govern responsable d'impulsar l'ampliació del DAPSI. Com també ho és haver avançat en altres àmbits de les polítiques adreçades a la gent. Agraeixo molt el reconeixement que el passat dia 5 ens van fer tant l'alcalde de Ripollet com l'equip coordinador del servei.

 

Ara cal posar-se a la feina per seguir millorant el DAPSI, i esperem que el nou govern de Cerdanyola ho vegi també com una prioritat política, i no s'ho miri amb la calculadora electoral a la mà.