Un Batxillerat Internacional a Cerdanyola del Vallès

El director de l'Institut Forat del Vent, Jordi Fernández, escriu sobre el Batxillerat Internacional

Ben segur que coneixen nois i noies que busquen nous reptes, demanen anar més enllà, volen alguna cosa més en la seva formació acadèmica i personal  o que, fins i tot,  busquen una projecció o continuïtat dels seus estudis a l’estranger.

El Batxillerat Internacional és un sistema educatiu que, des de l’escola pública, el plantegem per donar sortida a les inquietuds d’aquest alumnat.  Així doncs, està pensat com una formació completa, independent, exigent, rigorosa, inclusiva, estable i d’excel·lència. És considerada com la millor preparació per cursar estudis superiors, a més de donar accés a moltes de les Universitats d’arreu del món.

És important per Cerdanyola? Potser és agosarat pensar que al Forat del Vent implementem una cosa molt rellevant pel poble. És  clar que aquesta oferta fa créixer la globalitat de l’institut  en molts aspectes: opcions i millores acadèmiques a tots els nivells, projecció de l’alumnat i del professorat, infraestructures... Només això, creiem que ja aporta un valor afegit al sistema educatiu de la ciutat. D’altra banda, la realitat és que, actualment, només existeixen vuit instituts públics a tota Catalunya que ofereixen aquest sistema d’estudis de projecció internacional i de referència, amb la qual cosa, pensem que això pot ser una oportunitat o empenta per situar a Cerdanyola dins el panorama de la innovació educativa, a més d’obrir, pels nois i noies de la població, noves vies cap a una oferta formativa d’excel·lència, en un entorn proper. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.