Cel·lulitis. Més enllà de l'estètica...

 

 

La cel·lulitis és un cúmul de greixos a la hipodermes o capa interna de la pell que es visualitza quan ja no està en fases incipients com a "pell de taronja" i freqüentment està localitzada en cuixes, panxa, malucs, part interna de braços i part posterior de les cames. És una patologia que d'inici preocupa per l'aparença externa que manifesta, ja que desdibuixa el perfil del cos en aquestes zones referides. Més endavant si progressa, ocasiona altres símptomes incloent dolor al tacte a la zona. Afecta més al sexe femení que al masculí, ja que els estrògens (hormona que es troba en més quantitat a les dones) ajuda com a activador d'aquest procés.

 

Trobem l'origen d'aquest fet en l'emmagatzematge excessiu de greixos, que deriva en què les cel que els guarden (els adipòcits) s'hipertrofiïn (es fan més grans) i es diferenciïn més (es multipliquin), ocasionant una compressió de vasos sanguinis amb retenció de líquids. Per tant, hi ha un trastorn micro circulatori. Al mateix temps succeeix una alteració i rigidificació de les fibres que hi ha en aquesta zona del teixit adipós (fibrosi), ja que els sucres de la dieta es fixen a proteïnes com l'elastina i la tornen rígida (glicació) i tanmateix es produeix una inflamació crònica subseqüent.

 

I com podem ajudar a millorar-ho?

 

Podem estar vigilants mantenint una correcta nutrició i alimentació fent fora processats del nostre rebost, l'excés de sucre, i la sal refinada, evitar el sedentarisme i moure'ns diàriament, així com hidratar-nos correctament. Si s'escau que ja tenim problemes circulatoris com la rotura de capil·lars, varius... És important adquirir mesures com fer massatges per aconseguir un bon drenatge i pal·liar la retenció dels líquids, prendre algun complement que reforci les venes i artèries, fer dutxes fredes a les extremitats inferiors, mantenir els peus alçats a estones i a la nit al llit i aplicar-nos algun producte extern que actuï en tots aquests nivells.