Celebrem la literatura tot fent un cafè!

Opinió del Regidor de Cultura: Óscar Pons

La primavera ens regalarà aquest any el setzè aniversari del Cafè amb lletres, un dels programes insígnia del Pla Director de Lectura de la ciutat. La sessió festiva es farà 23 de març i s'ha organitzat de manera que totes les persones que gaudeixen d'aquesta iniciativa ho facin d'una manera especial. La quasi simultaneïtat amb el Dia Mundial de la Poesia, que es farà el 21 de març, i la proximitat amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ha permès un Cafè amb lletres d'aniversari il·lusionant: una conversa – recital poètic titulada A les teves mans amb la poeta cerdanyolenca Sònia Moya, autora de Silur (Meteora : 2019), i Mireia Calafell, creadora de Nosaltres, qui (La breu edicions : 2020).

A més, i a banda d'assaborir la poesia i el diàleg entre les autores, les persones assistents gaudirem a més del cafè d'un trosset de coca i plegats bufarem les espelmes. De fet, aquest ambient sempre ha estat present i ha agradat a les persones que heu donat sentit al Cafè amb lletres. Un cicle literari que va començar el seu camí el març de 2007 i al llarg d'aquests anys han estat centenars els autors/es que han compartit cafè i literatura a Cerdanyola del Vallès. Ha estat i és un programa amb un públic fidel que s'ha sabut adaptar a totes les circumstàncies que s'ha anat trobant al llarg d'aquest camí. Fins i tot, a la pandèmia.

Assolir el setzè aniversari del Cafè amb lletres és motiu de celebració. Al mateix temps, és un al·licient per seguir en el camí de la promoció de les lletres i la literatura. L'Ajuntament continua desenvolupant el Pla Director de Lectura de la ciutat amb concursos, Més Q lletres, Sant Jordi, premis literaris, Empíric – Festival de Literatura i Ciència, Tales Trucks, presentacions de llibres d'autors locals, entre altres. L'únic que us demano és la vostra participació perquè aquest esforç, com ha estat fins ara, continuï definint Cerdanyola del Vallès com una ciutat de la literatura. És una tasca comuna, de totes i tots, fer-la possible i viure intensament el que ens ofereix la literatura. Fem que Cerdanyola del Vallès sigui una autèntica ciutat lectora!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.