I tu, què esculls?

Article d'opinió de Gorka Samaniego (Ciutadans)

A les darreres eleccions del 2019 a Cerdanyola, Ciutadans no va guanyar les eleccions. Les va guanyar el Partit Socialista. En aquell moment, els vam oferir un acord de ciutat entre forces constitucionalistes, per posar a Cerdanyola en marxa. El PSC va preferir governar en solitari. En aquella situació, i davant d'allò, teníem dues opcions. D'una banda, negar la possibilitat d'acordar res amb ells i esperar a l'oposició fins a les següents eleccions, mentre vèiem com el PSC sostenia la governabilitat de Cerdanyola a Podemos amb les seves mesures populistes. D'altra banda, podíem també posar-nos a treballar, negociant amb ells, i acordant mesures positives (que formaven part del nostre programa electoral) per a tots els ciutadans de la nostra ciutat.

L'opció escollida per Ciutadans va ser la segona. És la responsable i és la política útil. I en aquests acords, no és important el qui, sinó el què: que és el nostre programa electoral, el nostre compromís amb els votants. El vot a Ciutadans és fiable, perquè negocia amb diferents partits, però sempre amb l'objectiu d'aconseguir l'aplicació del mateix programa amb el qual ens vam presentar i amb el que ens van votar. Gràcies a aquesta forma d'entendre i de fer política, en aquests anys de mandat hem aconseguit grans coses: ajudes per a pagar el tribut metropolità, més espais per a la ciutadania, en aquest cas, a la Torre Vermella, convocar la Junta Local de Seguretat, parcs inclusius, zones d'ombres necessàries, etc. Escollir l'opció del no-diàleg és renunciar a la possibilitat d'aplicar les nostres mesures. En els sectarismes, perd tota la ciutadania. En el consens, l'acord i el diàleg, guanyen tots els ciutadans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.