Creu Roja i el valor de la humanitat

Article d'opinió del coordinador de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada

Com no podia ser d’una altra manera, també ara i més que mai, Creu Roja està a prop de les persones, especialment les que pateixen per diferents raons; solitud, malaltia, pobresa, aïllament, etc. D’ençà que ha començat la crisi, Creu Roja arreu del territori ha posat a l’abast de l’Administració i dels ciutadans recursos materials i humans per pal·liar les conseqüències de la pandèmia del COVID-19.

En col·laboració estreta amb l’Ajuntament, especialment amb Serveis Socials, les accions principals que hem desenvolupat a la ciutat han estat les següents: canalització de les iniciatives de participació davant de la crisi creant una cartera de col·laboradors voluntaris i incorporant-los progressivament. Informació i prevenció a la població en general amb publicacions diàries sobre mesures de prevenció a les xarxes. Realització de gairebé 800 trucades a persones grans i/o en situació de vulnerabilitat dels diferents programes de l’entitat per valorar la seva situació i necessitats. Entrega d’aliments i material de neteja i higiene a persones/famílies sense recursos i entregant també aliments i medicines o fent la compra a persones en situació d’aïllament, entre d’altres.

 

D’altra banda, cal destacar també l’acord amb la Generalitat per distribuir aquest dimarts a l’estació de Renfe de Cerdanyola-Ripollet unes 18.000 mascaretes preventives a les persones que van a la feina i utilitzen el transport públic.

En total, una seixantena de voluntaris estan portant a terme aquestes activitats. Vull donar les gràcies des d’aquí al gran capital humà amb què comptem a l’entitat i que s’està deixant la pell: l’equip tècnic i els nostres herois, “els voluntaris” que de forma altruista representen el valor de la “humanitat”. Afortunadament aquests dies estem veient molts exemples que confirmen la idea que la societat s’està humanitzant, tant de bo aquesta idea es generalitzi i perduri més enllà d’aquesta crisi sanitària.