Divertimento a l’Ateneu

L’Orquestra de Cambra proposa un concert d’hivern atractiu i divertit a partir d’una barreja de formes musicals

Kai Gleusteen ha trobat una fórmula per als concerts que l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola (OCC) ofereix en les dates nadalenques: una peça a tall d’obertura, coneguda i agradable; una obra amb solistes i un “popurri” final. El resultat acostuma a ser una platea més plena que en altres concerts i un escenari també una mica més atapeït.

Aquest plantejament es traduirà enguany en la interpretació inicial del primer moviment d’Eine kleine Nachtmusik (Petita serenata nocturna) de Mozart, una de les composicions més populars del geni de Salzburg i de tota la música clàssica. Aquest ‘Allegro’ d’uns sis minuts de durada va acompanyat, en l’obra completa, d’un ‘Andante’, un ‘Menuetto’ i un ‘Rondó’, però atès que el concert consta de diverses peces, tampoc no es cosa de perllongar-lo en excés.

El nus i el desenllaç

Coherent amb la seva idea, Gleusteen ha programat continuar l’audició amb diferents versions –o, més ben dit, referències-  de les Estacions de Vivaldi. Així, l’orquestra abordarà, amb seguretat, el concert referent a l’hivern del celebrat compositor venecià.  Queda, però, el dubte, que no es desvetllarà fins al moment mateix del concert, sobre quines “versions” acompanyaran l’original barroc.

Com ja és tradicional en aquestes dates, el programa conclourà amb el que Gleusteen anomena “caramelos”: un conjunt  de peces festives tocades gairebé sense pausa. Aquest any, a diferència dels dos anteriors en què l’orquestra va interpretar sengles “popurris” de cançons de Queen i de Michael Jackson, es tornarà a la fórmula més “clàssica” de valsos, polques i algunes sardanes. Tot plegat sembla un bon motiu per atansar-se a l’Ateneu diumenge vinent a omplir la platea; aprofitant que estarà permès l’aforament complet llevat que alguna restricció d’última hora ho impedeixi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.