Editorial: Corresponsabilitat

Editorial conjunt de TOT Cerdanyola i Cerdanyola al Dia amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Per tercer any consecutiu, els dos setmanaris gratuïts de la ciutat -Tot Cerdanyola i Cerdanyola al Dia- tenen exactament la mateixa portada i també comparteixen l’editorial amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Mai hauríem pensat que ho faríem enmig d’una pandèmia mundial que, entre d’altres coses, ha fet aflorar encara més les discriminacions que s’exerceixen sobre les dones.

Durant el confinament domiciliari estricte (març-abril de 2020), les dones van manifestar en gairebé el 60% que eren les que s’ocupaven de manera principal o en exclusiva de les feines domèstiques, tot i que la presència de les dones en les ocupacions de primera línia contra la pandèmia era majoritària. I això és el que vol reflectir la foto que il·lustra la portada. Dones que han estat en primera línia de la pandèmia en l’atenció primària. Doctores, infermeres, administratives o personal de la neteja.

 

Gràcies a totes les que us heu volgut sumar a la proposta i disculpes a totes les altres dones que des d’altres àmbits també heu estat en la primera línia i no sou protagonistes de la nostra portada. Ens hem centrat en les dones de l’àmbit sanitari -per motius d’espai i també logístics-, però no volem oblidar-nos de les dones als cossos de seguretat, a les residències de gent gran, a la neteja dels carrers, als comerços essencials, a l'administració i als mitjans de comunicació. Us mereixeu també tots els aplaudiments del món.

Només amb la corresponsabilitat dels homes, les dones podran viure amb les mateixes condicions i oportunitats que ells. Ni la crisi provocada per la pandèmia ni l’entrada de l’ultradreta masclista al Parlament de Catalunya poden suposar un pas enrere en els avenços socials assolits per les dones.

portada tot