Engranatge positiu al cervell

 

 

Si volem mantenir un cervell proactiu i cognitiu, evitar desmemoriar-nos i activar-lo en plenitud caldrà tenir cura de què aquest rebi en tot moment un conjunt de nutrients específics, mantenir una bona irrigació vascular cerebral i no oblidar-nos d'una altra part molt important que implica la nostra col·laboració: em refereixo a ser persones actives, positives, amb incentius, amb ganes d'aprendre coses noves i tenir il·lusions. No val descuidar l'estat físic del cos, i per tant, cal moure'ns sí o sí. Ballar també pot ajudar, i tenir moments de silenci també. Tot això són peces fonamentals d'aquest puzle a qui anomenem cervell.

Amb tots aquests requisits podem frenar l'envelliment d'aquest òrgan i pal·liar els efectes que s'esdevenen d'una disminució cronoprogramada del nombre de neurones, i de la seva mida. Volem estar en plenitud cognitiva encara que passin els anys!

Com podem doncs alimentar el cervell? Principalment amb omega 3 (DHA) el qual es troba en una concentració molt elevada en aquest òrgan, amb moltes vitamines com les del grup B, antioxidants, els fosfolípids i la lecitina de soja. Parlem de productes com fruites i verdures de tots colors que contenen aquestes vitamines, de fruits secs i cereals amb molts minerals vitals, del bròcoli i altres cols que duen colina i aquesta és fonamental per la memòria i també no hem d'obviar el preuat oli d'oliva amb greixos excel·lents. Bàsic també són els peixos blaus, el lli, les nous, la chia...pel seu contingut en omega 3.

Trobem també plantes que ens poden donar un cop de mà: el Gingko Biloba, la Bacopa, la Salvia, el Cacao, la Melissa, el Licopodi Xinès... Amb totes elles aconseguim millorar la irrigació sanguínia cerebral, un efecte neuroprotector i agilitzador de l'activitat cerebral, millorar la memòria, la concentració i l'atenció, l'estat d'alerta i de l'ànim, l'aprenentatge... Us animem a provar-les!