Enjoy the silence

Article d'opinió de l'escriptor Danny Romero

- ... I tot això és el que he fet avui – diu en Joan

Acaba d'explicar-li a l'Emma, la seva xicota, tot el que ha fet durant el dia. Ara són a una terrassa prenent alguna cosa.

- ... Molt bé – es limita a dir ella

Es fa el silenci. Ella, calmada, dona voltes al mojito amb la mirada perduda. En Joan està incòmode, no sap com afrontar el silenci que regna entre els dos. Emprèn un urgent monòleg intern:

"Per què està callada? L'hauré avorrit amb les meves banals coses? Que estúpid! Pensa Joan, busca un tema interessant per parlar!".

Mentre ell es capfica buscant tema de conversa, l'Emma es dedica a observar algun pardal que picoteja per terra, a la gent de les taules properes o, senzillament, gira el coll cap enrere i deixa que el sol li doni a la cara amb una despreocupació sorprenent. En Joan segueix en plena crisi existencial:

"Però, per què ella no diu res? Pensem passar la vida junts i no tenim conversa?, malament anem. Tinc una idea! Li puc explicar aquell vídeo tan graciós que vaig veure a Facebook, o... Recomanar-li el llibre que estic llegint o la peli que vaig veure ahir... I si comentem la situació actual? No, sempre que trec aquest tema s'acaba avorrint. Li pregunto per la feina? Li parlo de la meva família o amics? ¿Del meu gat? Collons, no sé què dir-li!... És inútil, he d'assumir que aquesta relació no va enlloc si som incapaços de comunicar-nos. És una pena perquè l'Emma m'agrada de veritat, però no es pot lluitar contra la realitat. En fi..."

L'Emma, torna de la seva abstracció i diu:

- Joan

- Sí? - diu ell sorprès

- Estava pensant: ¿no et sembla meravellós que estiguem tan còmodes sense tenir la necessitat d'estar parlant? A mi em resulta d'una complicitat difícil de trobar en una altra persona. Normalment a la gent li incomoda el silenci i s'acaba parlant per obligació quan, de vegades, no hi ha res tan reconfortant com un bon silenci. No ho creus així?

- Ah, sí, és clar, tens tota la raó, opino el mateix - menteix en Joan mentre una gota de suor li cau pel front.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.