Escola de Rock

Article d'opinió del productor musical Txosse Ruíz

Fa uns anys vaig descobrir un projecte fantàstic anomenat "Escola de Rock", nascut a l'escola San Pedro de Gavà i promogut per músics locals, que em va produir una enorme enveja sana.

Són unes jornades musicals on es conviden a grups i artistes rellevants de l'escena rock nacional a interactuar amb els alumnes, component cançons conjuntament, interpretant-les en grup amb instruments de música variats i en conseqüència fomentant i despertant l'art en els infants.

Alhora permet el desenvolupament de tota mena d'activitats paral·leles relacionades com preparar una entrevista, gravar i muntar vídeo, dibuixar al ritme de la música per treballar la creativitat o sessions de relaxació.

Fa goig seguir el seu progrés i veure com dona fruits amb el pas dels anys amb artistes emergents que han sorgit d'aquest moviment, demostrant com es pot fer cultura des de baix.

Aquesta iniciativa s'ha anat estenent exitosament per tot el territori català a moltes escoles. Tant de bo alguna de la nostra ciutat vulgui portar-ho a terme. Des de Musikaos (Associació Cultural de Músics de Cerdanyola del Vallès) estaríem encantats de donar un cop de mà.

Artistes com Berri Txarrak, La Pegatina, Joan Colomo o Za! són alguns dels grups musicals que han participat activament.

És tot un impacte de realitat que els alumnes puguin descobrir com es creen cançons en primera persona de la mà de professionals. Una classe de música diferent i motivadora on els artistes ensenyen a transformar les seves inquietuds en notes i poesia.

"La música és per l'ànima el que la gimnàstica és pel cos" Plató (427 – 347 a.C.)

Podeu fer-hi un ull aquí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.