L'espai ja hi és, omplim-lo de vida

Article de Martí Riba Marín

El Casal Popular La Flama és possiblement una de les millors coses que li ha passat a Cerdanyola en els darrers anys. Però no és un fet casual ni un bolet. S’ha obert un espai físic, però l’espai ja hi era.

La Flama recull i es nodreix de totes les experiències de lluites populars a Cerdanyola. És un lloc nou per a un espai que hi ha estat sempre. L’espai de les lluites contra l’especulació immobiliària i per un habitatge digne, l’espai de la lluita contra el Direccional i contra els abocadors, l’espai de la lluita antifeixista, l’espai de la lluita feminista i pels drets de les persones LGTBIQ+, l’espai de lluita per la construcció dels Països Catalans, l’espai de la lluita de La Clau, del Buirac, de les FMA i de les FAC… I tantes altres lluites que venen de molt lluny a Cerdanyola.

La Flama ha nascut com l’espai físic on totes aquestes lluites, i les que puguin néixer i organitzar-se, tornin a trobar-se. Trobar-se per compartir, debatre, intercanviar, confrontar… Però, encara més que això, per crear i construir. Construir espais d’empoderament i de sinergia entre aquelles i aquells que ens imaginem una ciutat viva i combativa, i que ens imaginem un món just i lliure d’opressions i de dominacions.

En definitiva, al número 12 del carrer de les Escoles s’hi ha obert un espai per tornar a aglutinar aquest espai que hi és, que hi ha estat i que ara té una oportunitat per créixer i fer-se més gran i més sòlid. Perquè La Flama sempre ha estat encesa, i ara és el moment d’alimentar-la. Veniu a ser part de la història i a omplir l’espai de vida!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.