Execució d'inversions insuficient

Article del candidat de Ciutadans, Pau Ortolà

Pràcticament amb el doble de regidors que l'anterior govern -9 respecte a 5-, amb més càrrecs de confiança, amb un nou coordinador general, un nou gerent de l'empresa municipal... amb una oposició majoritàriament oberta al diàleg i constructiva que ha donat suport a tres pressupostos (l'últim, el govern ha decidit ni tan sols presentar-lo), algú podria pensar que el govern del PSC es trobava en una posició ideal per superar amb creus els assoliments del govern anterior de Compromís.

Res més lluny de la realitat. Malgrat tots els avantatges, i per posar un exemple, l'execució de les inversions en aquest passat 2022 va ser només del 20%, una xifra molt similar a l'últim exercici complet del mandat passat. Si a tot això hi afegim que el PSC ha governat a la ciutat durant més de 30 anys -amb l'experiència que a això se li pressuposa- només queda preguntar-se: "Com és que tenint tants recursos i facilitats a la seva disposició, molts més que l'anterior govern, s'han quedat tan curts en tants àmbits?

Segurament hi ha explicacions al respecte, i cadascú pot treure les seves conclusions. Potser en lloc de plantejar tota una sèrie de grans inversions que al final no s'han complert, hagués estat millor realitzar moltes petites i mitjanes actuacions per tota la ciutat que dignifiquessin l'espai públic, eliminant sots de les voreres, que assolen diverses grans artèries de la ciutat, i que el fessin més amable, accessible i net. El que està clar és que Cerdanyola mereix un govern que agafi la mà que li ofereixen la resta de partits del plenari, que oblidi la unilateralitat i que posi els barris al centre. No ens hem de conformar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.