Global trance

Relat de l'escriptor Danny Romero

M'aixeco al matí i apujo la persiana, fa un dia preciós, el cel és blau i el sol és omnipresent. Em poso unes bermudes i unes xancles i baixo. Un cop al carrer veig un grup de persones amb abrics, bufandes, guants i barrets de llana, penso que estan rodant una pel·lícula i segueixo. Pel camí veig que tothom amb qui em creuo va abrigat. El sol brilla, estem a 27 graus, que està passant? Ara em creuo amb uns que duen botes d'aigua i paraigües!

Arribo a dues teories: que la gent s'està tornant boja o que el que està boig soc jo. Entro en un bar i observo com tota la gent està abrigada. Mentre demano un cafè veig com a la tele un presentador diu que estem patint un temporal terrible i que les temperatures continuen baixant. Ara dubto si estic vivint en una altra dimensió o si una cosa molt obscura està succeint. Sigui com sigui, la realitat ha perdut tota la raó.

Li pregunto al cambrer que està passant, ell, em mira estranyat i diu: "Però no has vist el que diu la tele? Diuen que hi ha una onada de fred, plou i neva!", jo, flipo i li dic: "Però no veus que si surts al carrer fa un dia fabulós? Que no veus com vaig vestit?!", ell em respon: "A cas ets meteoròleg? O, ho has buscat al Google?", jo contesto: "No cal, surt fora; veuràs que fa sol, no neva ni plou!", ell sentencia: "Hi ha algun estudi que avali científicament la teva teoria?", jo al·lucino: "Teoria? Però si estic suant i els raigs del sol entra pels finestrals i arriben fins a la barra!", ell em rebat: "Bé, però això no significa que faci bon temps, en quines fonts ets bases?, jo ataco: "Caram, en l'empíric: fa un dia de calor!", llavors ell acaba per desesperar-me: "Si home, sabràs tu més que la tele! El que passa és que tu ets un antisistema i un conspiranoic".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.