Com la gota que forada la pedra: uns acords a complir

Article d'opinió d'En Comú Podem

En períodes electorals tot sembla girar al voltant dels grans temes que totes les formacions proposen. Després, venen els pactes i acords per a fer-los possibles i, sobretot, el que és imprescindible: ser persistent per fer-ne seguiment i vetllar per la seva realització. Com la gota que forada la pedra. Hom coneix el nostre Acord Programàtic Inicial amb el govern del PSC. Un acord de 22 punts que una pandèmia imprevisible ha alentit perillosament. Però no desistim.

Seguim esperant la creació d'un Centre de Dia per a la nostra gent gran, l'estudi i creació d'un servei de salut bucodental amb tarifació social, la creació de la Taula d'Habitatge, la recuperació d'espais emblemàtics per a la ciutat, el canvi de model en la recollida de residus, l'estudi sobre la gestió pública de l'aigua, la projecció dels esdeveniments culturals de la nostra ciutat, la millora de les polítiques de cooperació i solidaritat, de polítiques fiscals per afavorir ocupació neta i estable, de polítiques que potenciïn el nostres comerç i restauració de proximitat, el reforç de les relacions i els equipaments de la UAB, de fer tot per millorar la pacificació de la Carretera de Barcelona i els seus barris, la xarxa de mobilitat, transports urbans i els aparcaments, etc, etc...

 

Per això, amb la voluntat que esdevinguin realitat, després d'un un any de COVID19, hem continuat les reunions de seguiment periòdiques per veure'n quin serà l'estat de compliment a curt, mig i llarg termini. Hores d'ara, no es pot dir que es puguin veure clarament la majoria dels punts (molts d'ells en procés de realització) però volem ser positius i propositius, i confiar en el compliment dels acords signats perquè la ciutat ho necessita. Amb la mà estesa, seguirem insistint. Com la gota que forada la pedra. Continuarà.