La il·lusió d'un infant no entén de virus

Article d'opinió de Meritxell Cazorla, membre de la Creu Roja local

Ja torna a ser aquí el Nadal i amb ell arriba la campanya 'Una nit d'il·lusió per a tothom' que enguany és més necessària que mai. I és que la crisi sanitària ha derivat en una crisi econòmica molt severa que ha provocat noves vulnerabilitats i ha agreujat les que ja existien. A la Creu Roja n'hem observat les conseqüències des del primer moment de la pandèmia. Les peticions d'ajuda s'han multiplicat, però, per sort, també ho han fet els oferiments de persones alienes a la nostra entitat que per diferents vies, i molt especialment per xarxes socials, s'han ofert com a voluntàries en els moments més àlgids i difícils de la crisi sanitària. Molts d'ells ara formen part del voluntariat estable de la Creu Roja que a dia d'avui ja supera els 450 membres.


Aquesta és una de les lliçons que volem treure d'aquesta situació que ens ha tocat viure. I és que ha quedat palès que quan les coses es compliquen, sempre hi ha una mà amiga disposada a sostenir-te i a no deixar-te caure.

 


El Nadal és sinònim de solidaritat. La Marató de TV3 o el Gran Recapte del Banc d'Aliments ja s'han convertit en un clàssic d'aquestes èpoques i molts de nosaltres hem convertit les nostres aportacions a aquestes causes en una tradició. Això és el que des de la Creu Roja voldríem que fos la campanya 'Una nit d'il·lusió per tothom'. Una campanya de la ciutat i per a la ciutat, que formi part de l'imaginari de tots els cerdanyolencs i cerdanyolenques. Una cita ineludible en què la ciutadania es bolca per aconseguir que cap infant de la ciutat es quedi al marge de la màgia del Nadal. Any rere any, amb el suport de l'Ajuntament i de nombroses entitats, empreses i comerços de la ciutat ho estem fent realitat.


Enguany, amb les restriccions de la pandèmia ens és més difícil que mai arribar a tota la població. I, alhora, les aportacions son més necessàries que mai. Per això, apel·lem a la solidaritat de la població, que tant ens ha demostrat aquests darrers mesos de pandèmia. Perquè la il·lusió d'un infant no entén de virus. Perquè la solidaritat de la ciutadania tampoc.