Jordi Miró i Guix

Toni Morral recorda Jordi Miró

Un home senzill del nostre poble que ens ha deixat de forma silenciosa, com era ell. Amic dels seus amics, alegre, positiu, generós i compromès fins a les celles en la millora de la vida de la gent de la seva comunitat, Cerdanyola, i del seu país Catalunya. Lluitador en la defensa dels seus ideals i en la protecció dels drets dels més desprotegits. El Jordi era un home de classe social treballadora.

La meva proximitat amb el Jordi, des de sempre, va solidificar una profunda amistat i complicitat en els projectes i somnis que vam compartir, molts es van fer realitat i en gaudim plegats, especialment els que vam poder fer realitat des del govern de la ciutat. En tots hi veig la petjada del Jordi.

La seva manera de ser, treballador incansable a l'ombra, amb una exquisida discreció que feia efectiva l'acció i el projecte a realitzar va ser la clau perquè molts veiessin la llum. Sense la seva manera de ser i també de fer no haurien estat possible. Això s'ha de saber en honor i justícia a la seva memòria.

Només un exemple, enguany hem gaudit de l'ascens del Cerdanyola FC a segona divisió, aquest fet lluitat i treballat durant tots aquests anys no hauria estat possible sense la unificació dels cinc clubs de futbol que hi havia a la ciutat. La unificació va fer-se realitat per la tasca del Jordi, deslligant nusos amb una paciència envejable.

El Jordi el trobàvem sempre pel carrer, el seu despatx era el carrer, anava on sabia que trobaria a la gent, cosia amb una seductora habilitat complicitats entre persones i sectors. En això tenia una saviesa natural i un instint fora del comú.

Darrerament militava al Moviment d'Esquerres Socialista (MES) i a Junts per Catalunya. Aquests darrers dies a l'Hospital em va dir: "Toni, seguiré militant a les dues organitzacions perquè crec que faig una contribució a la unitat d'un projecte que vol ser ideològicament transversal i ambiciona ocupar la centralitat política del país. Si alguna de les dues organitzacions no aguanta aquesta doble militància voldrà dir que no me n'he sortit i veure aleshores què faig". He pogut comprovar com la direcció de MES valorava el paper del Jordi, així com també la direcció local de Junts per Catalunya.

Jordi, sense tu els carrers de Cerdanyola són més buits, som molts els que et trobem a faltar. És com si Cerdanyola hagués perdut alguna cosa important i encara no sabem percebre quina és, perquè la teva discreció en això també es nota. I realment el que falta ets tu.

Descansa en pau estimat amic, i gràcies per tot el que ens has donat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.