Joves i masclisme

Opinió del director de l'institut Forat del Vent: Jordi Fernández Bufias

 

De vegades tendim a pensar que els joves i tot el que els envolta conformen un món a part. Ens equivoquem. Ells i elles, igual que els adults, pateixen i gaudeixen dels fets i els fenòmens diversos que els envolten.
Guerres, pandèmies, plataformes d'streaming, discussions diverses entre líders d'opinió... i un munt d'amenaces diverses, influencien decisivament en la manera de ser de l'individu, inclosa la dels joves.
Així doncs, les opinions de determinats mitjans de comunicació, la presència a les llars de sèries de televisió i programes que, sense excepció, presenten un model de dona força estandarditzat com a "objecte" i on es pot constatar la intransigència més aberrant, estan darrere d'aquesta visió estreta i certament masclista que hem anat observant d'un temps ençà. Illes que prometen el paradís, granges amorals i plenes de malsons, plans de cites entre desconeguts a l'abast de tothom..., no fan més que banalitzar el model de persona i en especial de dona... Malauradament, des de la meva posició com a educador, he observat la preocupant deriva que alguns nois i noies han experimentat en vers la forma de viure i veure el sexe femení...
Per altra banda, és injust obviar tots aquells nois i noies que demostren cada dia una clara consciència social i humana. Sovint són aquells i aquelles que no apareixen a la premsa (no són notícia), però la presència dels quals enriqueix les nostres aules. Més enllà d'aspectes estadístics, són ells i elles les que defensen valors universals com la tolerància, els drets humans, la igualtat de gènere i també, és clar, condemnen el masclisme.
Si tenim cura d'aquells i aquelles que defensen aquests valors, potser serem capaços entre tots de fer un món i una societat lliure de patologies sexistes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.