La salut sexual

'Hem necessitat més de tres dècades per passar de la por, de l'estigma i de la discriminació de la SIDA de finals dels anys 80 a abordar la salut sexual amb naturalitat'

La Marató de TV3 destina enguany els seus esforços a la salut sexual i reproductiva, s'organitzen activitats i esdeveniments diversos per totes les ciutats i pobles, implicant i mobilitzant a la ciutadania.

Aparentment, la salut sexual comença a deixar de ser un tema tabú, hem necessitat més de tres dècades (35 anys des del 1r Dia Mundial de la SIDA l'any 1988) per passar de la por, de l'estigma i de la discriminació de la SIDA de finals dels anys 80 a abordar la salut sexual amb naturalitat. Els avenços en els tractaments antiretrovirals per al VIH van permetre en els anys 90 estabilitzar la infecció i controlar-la, millorar l'estat de salut i aconseguir que una persona tractada no pugui transmetre el VIH a altres persones.

Per Actuavallès han estat tres dècades acompanyant a persones que viuen amb VIH, realitzant campanyes de promoció de la salut sexual i en els darrers anys impulsem i facilitem punts de cribratge d'infeccions de transmissió sexual de forma anònima, confidencial i gratuïta.

En els darrers anys el Servei de Vigilància Epidemiològica de les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) de Catalunya alerta d'un increment constant de casos anuals de clamídia, gonocòccia o sífilis. Resulta imprescindible tenir accés a la informació per conèixer els riscos de contraure una ITS al llarg de la nostra vida, tenir accés fàcil a proves de cribratges i en el cas que siguin positives tenir accés a tractament, sense estigmes, judicis, ni discriminacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.