Mira de què es vanta i sabràs què li falta

 

 

 

El novembre del 2015 l'AFIS va presentar una moció perquè l'Ajuntament s'adhereixi a la campanya "Accessibilidad Real 2017" -aquesta va ser aprovada el 27 de novembre de 2015- i entre altres coses es demanava un compromís real amb: la consecució de l'accessibilitat universal en els entorns, productes i serveis, la formació adequada en matèria d'accessibilitat universal, la sensibilització de la societat en general en matèria d'accessibilitat universal i la no discriminació de les persones amb disCapacitat en el seu entorn físic, social i institucional i la consecució de l'exercici de la plena ciutadania.

També, ja fa un temps, que l'AFIS va demanar a través de la presentació d'una instància l'adequació i reparació de diversos espais de la ciutat per l'aixecament del panot de les voreres i d'altres incidències existents a la via pública, on es trobava recollida la "plaça" que n'hi ha al principi del carrer del Foment.

Les obres d'aquesta plaça les van començar a finals de febrer, però en cap moment s'ha tingut en compte les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda i han deixat un establiment de primera necessitat per a la nostra comunitat -una ortopèdia existent en aquesta plaça- sense que aquesta ens pugui donar el servei de manteniment, reparació, assessorament i venda de les ajudes tècniques tan necessàries per al nostre dia a dia.

 

Això passa quan les mocions són aprovades per a no quedar malament o retratat davant l'opinió pública i després no tindre cap intenció en complir-les. Aquest Ajuntament ha passat olímpicament de la moció presentada en 2015 i a sobre el desembre del 2018 treu una eina web anomenada ePAM on presumeix d'haver assolit un 65% en la mobilitat i un 74% en la inclusió a Cerdanyola.

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès continua tenint un dèficit històric i una assignatura pendent amb la comunitat de persones amb disCapacitat, però "Mira de què es vanta i sabràs què li falta".