No tot és guanyar o perdre

Article d'opinió de l'entrenador del Cerdanyola Club d'Hoquei, Andi Colaianni

Començaré esmentant un dels valors que considero més importants en l'esport: la cultura a l'esforç. Es tracta de la dedicació i la perseverança que cal empènyer per aconseguir els objectius. Sense treball dur, per molt talent que hi hagi, no es poden assolir els objectius. Al final tothom competeix per guanyar, i a la llarga, guanya qui millor i amb major eficiència entrena.

Als esports de grup, aquest treball es veu reflectit en un aprenentatge extra, que és el treball en equip. Penso que això és un valor fonamental per a la vida. Amb l'esport s'aprèn que el benefici del grup es pot reflectir en un benefici personal i a l'inrevés. Un benefici personal pot ajudar a l'equip. En altres paraules, ens ensenya a ser companys.

Un altre valor important que ens ensenya l'esport és la humilitat. En l'esport, que no deixa de ser un joc, no sempre guanya el partit el millor, ni perd el pitjor. Això vol dir que cal aprendre a perdre, però sobretot, i si estem en un entorn esportiu adequat, cal aprendre a guanyar, que és encara molt més difícil.

I per últim, no puc deixar de destacar els beneficis a la salut a conseqüència de la incorporació d'hàbits saludables. Alimentar-se de forma sana, complir amb les hores de descans i portar un dia a dia ordenat. En l'esport, això s'anomena entrenament invisible. Els que hem practicat alguna activitat esportiva, ens adonem que té la mateixa transcendència que l'activitat física.

Aquests són els beneficis més importants de l'esport que intento transmetre al Cerdanyola Club d'Hoquei. Formen part dels meus objectius i no és casualitat que es trobin primers a la llista. Estan molt abans que guanyar. Concebo l'èxit esportiu com una conseqüència de complir aquestes premisses, no només dels jugadors, sinó de tot l'entorn esportiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.