Nou curs, més preguntes que respostes

La Plataforma d'AMPAs de Cerdanyola reflexiona sobre l'inici de curs escolar

Comencem un nou curs escolar i com a PAC denunciem que l'iniciem totalment a cegues. Si els dos cursos anteriors van ser caòtics i angoixants a causa de la pandèmia i els problemes que això va provocar en l'escolarització dels nostres infants, fora lògic pensar que aquest setembre seria diferent. No obstant això, el conseller d'Educació s'ha encarregat de mantenir ben alt el nivell d'estrès de les famílies. Comencem, altre cop, amb canvis i desinformació, amb la il·lusió ennuvolada per la indignació.

Com serà el nou horari? Com funcionaran el monitoratge i les activitats de lleure de la darrera hora de la tarda? I els grups de 16 alumnes per referent? Com estaran els espais? Podran els equips docents tenir els materials a punt amb la predisposició habitual? Quins serien els beneficis que hem d'esperar d'aquests canvis?
Comencem una setmana abans, en un estiu de temperatures sufocants. S'aclimataran les aules? O el benestar físic dels nostres fills i filles no preocupa tant al senyor Cambray com penjar-se la medalla d'haver avançat el curs?

Això se suma a molts neguits que des de fa anys esperen respostes.
Quan començaran les obres necessàries i urgents per a millorar les instal·lacions, eliminar barreres arquitectòniques, millorar patis i pacificar l'entorn escolar?
Quan es posarà fi a l'infrafinançament del sistema educatiu?
Quan i com s'eliminaran les quotes il·legals que les famílies paguem a les escoles?
Quan es resoldrà el conflicte amb el personal docent, es revertiran les retallades, i es desplegarà el decret d'educació inclusiva?
A la PAC seguim en peu de lluita per defensar el dret a l'educació, i convidem totes les famílies de Cerdanyola a sumar-s'hi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.