OPINIÓ - Adrià Guimerà: "D'aquells aplaudiments a aquest menysteniment"

Article d'opinió d'Adrià Guimerà, extreballador de la Sanitat pública i exregidor de Guanyem a l'Ajuntament de Cerdanyola

Ara fa uns tres anys i mig que sortia un vespre de pandèmia de l'ambulatori de Serraperera. Els balcons del voltant de la plaça, amb veïns i veïnes aplaudint i agraint la tasca que tots i totes les treballadores del CAP feia mesos que realitzàvem. I vull remarcar el tots i totes: medicina, infermeria, TCAI (auxiliars d'infermeria) i GiS (administratius).

Aquells aplaudiments ens emocionaven i ens encoratjaven a tornar a la feina l'endemà fins que la pandèmia estigués controlada.

En paral·lel, des de les respectives Conselleries i Direccions Generals, promeses de cuidar més que mai l'Atenció Primària, de remuneracions extres, de millors condicions laborals, d'augment de personal, d'augment de pressupost, etc,

Aquests dies, només tres (3!) anys i escaig després, podem veure com totes aquelles promeses han caigut en l'oblit. El III Acord de l'ICS ha enfurismat a tot el personal sanitari per classista i per més del de sempre: el menysteniment del personal que cada dia ens cuida.

En paraules del Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP) «les mesures del preacord són injustes i classistes. Trenquen l'esperança i la confiança que algunes professionals infermeres, TCAI i administratius tenien: ser reconegudes professionalment i econòmicament d'acord amb les tasques que realitzen». És per això, per aquesta nova oportunitat perduda, que les infermeres, les TCAI i els administratius han sortit al carrer i faran diverses jornades de vaga.

Recordem aquells aplaudiments i aquest menysteniment i solidaritzem-nos amb elles i ells! Avui, com ahir, la lluita és l'únic camí!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.