Un Nou Cicle #PerGuanyar

Article d'opinió de l'exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà

Després d'anys de retallades i privatitzacions, i de manca de sobirania real de les nostres institucions, la pandèmia ha posat al descobert les dificultats de gestionar una crisi social tan ferotge des d'aquestes limitacions. La crisi sanitària i social ha arribat quan el sistema públic de salut i de protecció social estaven ja en una situació crítica. És imprescindible, i sobretot inajornable, posar en marxa polítiques diferents que posin la vida i les necessitats de la gent treballadora, que som majoria, al centre. És el moment de bastir una alternativa que sumi les forces d'esquerres, independentistes, sobiranistes i republicanes. És el moment de començar a guanyar Catalunya per a la majoria de la gent.

El municipalisme, espai que des de fa anys impulsa noves dinàmiques de transformació al nostre país, fem un nou pas endavant, amb valentia i la determinació d'obrir un nou cicle, on la força de la gent al carrer i les institucions conflueixin en un nou embat contra el règim del 78, per construir la Catalunya del futur, sobirana i amb la plena justícia social com a horitzó. Perquè l'única via real per ampliar les bases del moviment popular per la ruptura democràtica i l'Autodeterminació és precisament l'empoderament de la gent i la millora de les condicions de vida de la majoria. I això, com diem, comença necessàriament per qüestionar les polítiques de sempre, per reconstruir els serveis públics, per garantir el dret a l'habitatge, per la igualtat real entre dones i homes, per garantir el dret al treball i la millora de les condicions laborals, per la defensa del territori, per una fiscalitat justa i una banca pública.

 

Les dones i els homes de Guanyem Cerdanyola ens hi hem posat a la feina. Com sempre, posant tota la nostra força al servei de les necessitats de la gent. I ho fem sumant projectes municipalistes, amb Guanyem i la CUP, amb la companya Dolors Sabater. I hi serem fins al final, sense renunciar a res, com sempre, com vam demostrar l'1 i el 3 d'octubre del 2017.