OPINIÓ - Ivan González: "El Roser de maig o les festes de qualsevol ciutat metropolitana"

Article d'opinió del regidor i portaveu de Guanyem Cerdanyola, Ivan González

Vivim temps de gran confusió. Avui, més que mai, el neoliberalisme ens convida a trobar-nos a nosaltres mateixos en un individualisme identitari desenfrenat. Ens diu que no som la nostra nació, no som el nostre poble i per descomptat no som la nostra classe social. Ens diu que tots som únics i especials però al final ens ofereix satisfer aquesta cerca d'identitat i d'autenticitat amb formes de vida prefabricades pel que, paradoxalment, tots acabem vivint com a còpies d'una còpia. Així han nascut l'oci de masses i les vacances amb filtre d’instagram en les quals resulta difícil distingir una ciutat d'una altra perquè, encara que hi hagi un oceà entre elles, totes tenen un Starbucks.
 En aquest context, la festa major d'una ciutat podria ser l'últim refugi d’allò autèntic i popular, comunitari i participatiu.

Per desgràcia, a Cerdanyola el govern municipal ha tornat a decidir organitzar unes festes que, encara sent del Roser de Maig, podrien ser les festes de qualsevol ciutat metropolitana de qualsevol província espanyola. Com a qualsevol lloc, les festes seran gestionades per grans empreses que busquen el seu lucre particular. Com a qualsevol altra ciutat, actuaran artistes sense cap vincle amb la ciutat més enllà de que el govern ha decidit pagar el seu preu.

De nou es perdrà l'oportunitat d'oferir als grups de la ciutat un gran escenari que converteixi aquestes festes en un trampolí per a la cultura local i de nou es prescindirà de qualsevol forma de participació que permeti als veïns de Cerdanyola organitzar unes festes pròpies del nostre poble. I algú preguntarà “però seran divertides? ens ho passarem bé?” Per descomptat, ens ho passarem genial. Com en un Starbucks a Saragossa, a Venècia o a Xanghai 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.