OPINIÓ - J.A. Hidalgo: "Sobre la importància de la premsa local (2a part) i sobre cerdanyola.info"

Article d'opinió del periodista Juan Antonio Hidalgo

La setmana passada comentava com a molts llocs dels EE.UU. està desapareixent la premsa local. Això està provocant greus problemes socials per als quals no acaben de trobar la solució (per tenir més informació sobre els "deserts informatius" consulteu usnewsdeserts.com i cislm.org).

Encara que quedi lluny, això ja va passar a casa nostra. A Cerdanyola, durant anys, no hi va haver cap mitjà de comunicació. L'aparició del "Riu Sec" a començaments dels anys 80 va ser tota una "revolució". L'enyorat Josep Maria Cortada ("Xane") sovint recordava com la importància de la reaparició d'un mitjà a Cerdanyola no havia estat només la vessant informativa. Hi ha haver una altra, en principi, no prevista. I va ser que els comerciants del poble... tenien un lloc on poder difondre la seva publicitat! I van començar a demanar poder fer-ho.

Als EEUU, ara, estan descobrint (oh, sorpresa!) que les xarxes socials no són fiables com a mitjans de comunicació. I els mitjans digitals no acaben de consolidar-se. Ningú sap que ens porta el futur a casa nostra. Cal esperar que entre tots donarem a la premsa local el suport que es mereix. I més ara que sabem el que passa quan desapareix. En tot cas, aquí gaudim d'una "última línia defensiva" a la qual recorrer en el pitjor dels escenaris... uns mitjans de comunicació municipals que, pel que sembla, als EUA no son habituals. Evidentment, perdriem pluralitat... però continuariem gaudint d'un equip de periodistes, fent la seva tasca al poble. La qual cosa, com ara es veu, és imprescindible.

Com abans deia, ningú sap el que ens portarà el futur. Tant de bo aquí no es repeteixi el que està passant allà. Però valorem tant el que suposa tenir premsa local com el que és aquesta "joia" que son els mitjans de comunicació municipals. Un servei públic de la màxima importància. Com deia la setmana passada, repeteixo aquí... llarga vida a la premsa local. Però com avui parlem del cerdanyola.info. Que, a més, és el principal repositori històric de la ciutat, i una joia que cal mantenir com sigui. Però això és un altre tema... que es mereix un altre article. Ara parlem de la seva tasca com a vertebrador social, i toca dir, també... llarga vida al cerdanyola.info!!!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.