OPINIÓ - Joan Bril·li: "Qui i com es gestionarà l'aigua"

Article d'opinió del periodista Joan Bril·li

No pinta bé, la greu sequera que patim ens ha de fer obrir els ulls i pensar que el consum que tenim d'aigua no es pot estirar més. L'aixeta, de seguir així i no prenguen  consciència, brollerà molt poc en un curt termini de temps. Oh! no n'hi ha per tant, aquesta expressió i altres com: Ja plourà no us espanteu! no serveixen de res, el passotisme i l'evidència no conviuen junts.

De les moltes qüestions que ens podem plantejar, una,  és qui li toca prendre decisions? El govern ha declarat la preemergència, és a dir, 202 municipis de 14 comarques - milions de persones - veurant el consum de l'aigua reduït.

Entre aquestes comarques, hi ha el Vallès Occidental i concretament Cerdanyola del Vallès. Tota la regió metropolitana tindrà un màxim de consum per persona i dia.

Que s'adoptin mesures per part del govern de la Generalitat  - només faltaria -. Però qui les hauria de prendre, són els mateixos municipis que són els que coneixen de quina xarxa de subministrament disposen i quin és el cabal d'aigua que poden aguantar les canonades. Reduir la pressió a les xarxes, pot ser, però no oblidem que moltes d'aquestes porten molts anys caduques i malauradament en patiran les conseqüències.

Com gestionarà l'aigua Cerdanyola? Després de llegir diverses vegades a la pàgina web, "La vostra cerca no ha tornat cap resultat" - crec que hauria de dir Trobat -. La cerca que vaig fer en català, finalment m'ha dirigit a un Ple celebrat el 24 de novembre de 2022, que per unanimitat els 25 regidors presents acorden ...

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.