OPINIÓ - Júlia Zapata: "Analitzant el Pla Local Feminista"

Article d'opinió de Júlia Zapata, membre del Col•lectiu Feminista l'Espurna

El Pla Local Feminista és un document que ha d’articular les polítiques feministes de Cerdanyola fins al 2028 i des del col·lectiu feminista l’Espurna hem volgut analitzar-lo:

Comença amb una diagnosi molt llarga, però força superficial. Les dades facilitades per l’ajuntament són pobres i l’enquesta feta a 200 persones a través del web del municipi tampoc no ens sembla una mostra prou representativa, ni que tingui en compte els paràmetres suficients per aplicar una perspectiva interseccional, concepte que es repeteix al llarg del document.

Això també es fa palès quan intentem trobar alguna mena de relació directa entre aquesta anàlisi i els objectius del pla, que a més a més, són molt poc concrets. Quines formacions es faran i com? A quines necessitats específiques responen? I les ajudes, qui les podrà demanar? I els grups d’ajuda mútua entre dones, com es crearan? A banda, volem recordar que la perspectiva de gènere d’altres plans recents de l’ajuntament, com la del PDU del Centre Direccional, era tan deficient que és un dels punts que es denunciaven davant del TSJC aquest estiu –un contenciós que encara està pendent de sentència–, tot i que això no aparegui a l’informe.

Considerem que el Pla Local és insuficient i som molt conscients que un món feminista no es fa des dels ajuntaments, però compartim la necessitat d’elaborar estratègies per part de les institucions públiques i quedem a l’espera de veure com s’apliquen, així com de conèixer les futures polítiques LGTBIQ+.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.