'Todo está bien porque es que siempre estuvo bien'

Crítica teatral dels cerdanyolencs Mag Igor (mag i humorista) i Víctor Cortada (community manager)

El passat divendres 4 de febrer el públic de l’Ateneu va presenciar 23F Anatomia d’un instant, una proposta teatral d’Àlex Rigola que commemora els 40 anys del cop d’estat de 1981. Pep Cruz, Miranda Gas, Eudald Font i Roser Vilajosana són els mestres de cerimònia d’una obra que ens explica el moviment colpista.

Quan l’espectador entra al teatre el primer que contempla és una pantalla on es projectaran imatges i vídeos d’aquelles hores, i que sorprenentment és rodejada per un ambient festiu: globus, refrescos i patates. Això és el que acompanyarà els protagonistes al llarg de l’hora i quart que dura l’obra, i que disfressats d’unicorn trenquen la quarta paret per tal de dirigir-se al públic. Però per què unicorns? Doncs perquè junts formen un tricorni, revela l’actriu Miranda Gas al final de la funció.

L’elenc acompanya el text amb tot tipus d’efectes escènics, per tal d’atrapar l’espectador a l’instant. Doncs a partir de metàfores combinades amb elements molt visuals, la historia serà entesa de manera lúdica per a tothom. Un exemple d’això és que l’autor i dramaturg Àlex Rigola decideix que la millor manera perquè el públic entengui el comportament d’Adolfo Suárez és, ni més ni menys, mostrant l’actriu escalant la pantalla.

Per tant, 23F Anatomia d’un instant és un clar exemple de teatre documental, que aprofita tots els ingredients escènics per tal que el públic recordi el 23F i alhora gaudeixi d’un excel·lent document històric.

L’espectacle tanca amb la cançó de l’exitosa Rigoberta Bandini ‘Too many drugs’, mentrestant es projecten preguntes retòriques qüestionant el desenllaç dels esdeveniments. Tal com diu la cançó: todo está bien porque es que siempre estuvo bien.

Més info: Teatre, música, humor i màgia cada setmana al Teatre Ateneu

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.