OPINIÓ - Meritxell Cazorla: "El somni d’una nit d’hivern"

Article d'opinió de la Tècnica de Comunicació de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Meritxell Cazorla

Un any més, la màgia de la solidaritat ha envaït els carrers de Cerdanyola del Vallès amb l'edició 2024 de la campanya 'Una Nit d'Il·lusió per a tothom', organitzada per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració de la Creu Roja Cerdanyola. Com a tècnica responsable d'aquest programa a la Creu Roja, em plau compartir ambvosaltres les dades d'una edició que, novament, ha assolit el seu objectiu: que tots els infants de la ciutat poguessin viure la màgia de la Nit de Reis.

Les xifres parlen per si soles: 376 infants de 216 famílies, 500 llibres i 1450 joguines repartides. Unes dades que, més enllà de superar numèricament les de l'any 2023, suposen moltíssimes històries d'il·lusió i emoció, escenes que quedaran per sempre gravades a la memòria dels més petits. Perquè la màgia de Nadal no hauria de ser directament proporcional al nivelladquisitiu de cada família, perquè tots els nens i les nenes tenen dret a tenir una infància feliç, plena de records bonics i alegres.

I és que segons dades oficials, el 28% delsmenors al nostre país viuenper sota l'ombrall de la pobresa. Això representa més d'1 de cada 4, una dada que també suposa moltes històries de dificultats de molts tipus, no només econòmiques, també socials o de salut, que sovint estan molt relacionades.

Així doncs, un any més, la solidaritat de la població, sumada a la gran participació del teixit associatiu i comercial de la nostra ciutat, que ha suposat un increment d'activitats i esdeveniments per recaptar fons i recollir joguines, ha aconseguit que aquestes xifres quedessin a l'oblit, encara que fos per una nit d’hivern.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.