OPINIÓ- Ruben Perera i Marta Mañero:"Advocant pel respecte animal: mirada crítica a "Els Tres Tombs"

Article d'opinió de Ruben Perera i Marta Mañero, coordinadors de l'entitat animalista Vallès Animal Save

La necessitat d'abolir la utilització d'animals en tots els àmbits de la vida humana, incloent-hi festivitats i espectacles, és urgent. Des dels sistemes polítics humans sentim a parlar molt de (un fals) benestar animal, però poc s'advoca per l'abolició de l'explotació animal (l'ús d'animals per al benefici humà) i el reconeixement que els animals no són mers instruments per al nostre entreteniment.

Comparar la participació d'equins i bovins a la desfilada amb el trist passat d'esclavitud humana no és exagerat: igual que els esclaus eren obligats a fer actes per a la diversió d'altres, aquests animals són forçats a actuar en un entorn que no és natural per a ells, disfressats i portats fora del seu entorn habitual. I la federació que l'organitza, que s'omple la boca de protocols sobre benestar animal, poc pot dir davant dels senyals evidents d'estrès i ansietat en els animals que refuten qualsevol afirmació de compliment: durant el desenvolupament d'aquest esdeveniment s'observen sempre clars signes de patiment (estereotípies, moviments repetitius, excés de salivació, etcètera) i, en alguns casos, fins i tot maltractament directe (cops, estrebades i altres).

Els 3 Tombs, lluny de ser una celebració, esdevé una desfilada d'esclaus que perpetua una tradició arcaica, absurda i immoral: l'evolució de la nostra espècie ha d'incloure un respecte genuí per totes les maneres de vida sentints (animals). És urgent abandonar la cosificació i explotació dels animals i superar la falsa creença de la nostra superioritat com a espècie: la veritable progressió social serà aconseguida quan reconeguem la igualtat de totes les vides animals i treballem cap a un futur en què els animals no siguin víctimes de la nostra diversió.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.