OPINIÓ - Toni Álvaro: "Tot passejant pel Blues"

Article del periodista Toni Álvaro

Passejant pel primer cap de setmana del XXXII Festival Internacional Blues de Cerdanyola un es reconcilia amb aquella boja idea sorgida una nit de ràdio i celebra haver contribuït d’una o altra manera, ja sigui organitzant, assessorant o com a públic ras, a mantenir viu el certamen, evitant la temptació que cada tantes cantonades en convida a plegar.

Veure carrers i places plenes de gent exsudant felicitat, regant la ciutat per fer-la més habitable, t’ajuda a respirar compassadament sense haver de comprar manuals d’autoajuda ni fer cursets d’espiritualitat passada de pàtxuli. El blues és una música de resistència i alegria de viure malgrat les ressaques emocionals de cors i ossos trencats. I això estreny llaços, fa comunitat.

I no parlem solament de blues, perquè el Festival sempre ha volgut obrir-se a altres sentiments d’arrel negra sobre els quals fer créixer un estat d’ànim que ens enforteixi, que d’això van aquestes músiques nascudes als camps de cotó, d’alimentar les ànimes i fer gaudir els cossos. O jo què sé.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.