OPINIÓ - Toni Morral: "Una reflexió"

Article d'opinió de l'exalcalde de Cerdanyola, Toni Morral

El temps passa que vola. No ens hem adonat que ja ha passat un any. El fet més rellevant d’aquest any en el terreny polític i a nivell local ha estat la celebració de les eleccions municipals del 28 de maig. En aquestes eleccions el partit socialista ha recuperat la majoria absoluta que fa anys va perdre i ha obtingut 14 regidors/es. La resta de formacions polítiques es reparteixen els 11 regidors/es dels 25 que forma el nostre Ple  Municipal.

Això passa en un any que se’ns fa evident en la vida quotidiana de la gent els efectes dels grans canvis que s’estan produint al món, en el camp ecològic, econòmic i social, per posar només tres exemples: La sequera i la gestió de l’aigua en l’ecològic, la inflació i encariment de la vida, en l’econòmic i la creixent immigració en el social. A més al nostre municipi es troba en el punt de partida del desenvolupament urbanístic del Parc de l’Alba que suposarà el creixement demogràfic més important dels darrers 50 anys, que provocarà una nova realitat amb noves necessitats.

És clar que en aquet context el govern de la ciutat exigeix fortalesa, solvència, mirada llarga i amplis suports. Les majories absolutes d’una sola mirada política no acostumen a ser governs forts, contràriament al que pot semblar. El diàleg, la negociació i l’acord per l’abordatge dels grans problemes que tenim ha de ser la fórmula a seguir per qui té la responsabilitat de presidir el govern.

Avui es fa difícil fer una avaluació de l’acció del govern de la ciutat en els pocs mesos d’exercici, però hi ha un assumpte que, vista la gestiód’aquests darrers mesos posode relleu com una alerta.Vull pensar que la festa, el guarniment de carrers, els festivals i homenatges, tan presents a la nostra ciutat no representen la impotència o la por de fer front als reptes polítics que tenim al davant i que el seu abordatge sempre suposen un necessari conflicte, debat incòmode i controvèrsia. Mantinguem l’esperança que aquest govern farà gala d’estar a l’alçada dels temps complicats que ens toca viure i no aplicarà aquella formula inventada pels romans de “pan y circo” per allunyar a la ciutadania de l’interès pels afers polítics.

Bones festes i un millor any 2024.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.