Pavelló i piscina, sí o sí

 

 

Quan aquest article vegi la llum, Cerdanyola ja sabrà qui ha guanyat les eleccions. Però no només sabrà qui ha obtingut més vots dels 43.750 electors amb dret a votar, també sabrà que en la pròxima legislatura el pavelló d'esports i la piscina de la zona de Riu Sec serà una realitat. Fa uns dies, abans de la jornada electoral, al debat esportiu que es va fer a L'Autèntic, vam certificar el compromís de totes les forces polítiques locals per construir aquest nou equipament, guanyés qui guanyés les eleccions.

Ja sé que molts diran que els que es dediquen a la política només fan promeses i acaben per incomplir molts dels seus compromisos, però jo tinc confiança que l'esport local recuperi espais de competició per normalitzar una situació del tot extraordinària. I és que segons dades de la Generalitat de Catalunya, Cerdanyola del Vallès és la població amb més dèficits en instal·lacions esportives de Catalunya en relació al nombre d'habitants.

 

Cerdanyola és una ciutat mitjana tirant a gran, però també continua sent un poble on tothom coneix tothom, si es vol conèixer tothom. Ho dic perquè aquests tipus de compromís tan explícit tenen un seguiment general per part de la població i segur que, si a qui li toca no compleix, els carrers, la gent, els pavellons, les pistes i el poble els hi recordarà.

No serà un problema econòmic: Hi ha fons propis i disponibles també en institucions supramunicipals. No ha de ser un problema de voluntats: Tots estan d'acord en la mancança. No serà un problema de temps: Tenen 4 anys, una legislatura completa i temps més que suficient. I esperem que no sigui un problema polític. Que quan arribi l'hora de la veritat, quan es porti a plenari qualsevol proposta relativa a la construcció del nou equipament, no hàgim de veure que algú fa un paper d'estrassa que ningú a la ciutat li ho perdonaria.