Pose'm-hi ordre

Article del periodista Joan Bril·li

Crec que l'Ajuntament de Cerdanyola té el deure d'explicar als ciutadans i als visitants, les característiques més rellevants de les principals zones urbanes fent especial èmfasi en les funcions que es desenvolupen.

Dies enrere uns anglesos a la plaça de l'Ajuntament em pregunten: where we are? - on som? -. Bé, inicialment no domino l'idioma i en ensenyar-me el mapa a través del mòbil, no vaig saber situar-me i explicar-me correctament. Tenia molts dubtes i vaig fer-me moltes preguntes, entre elles, on és el centre de Cerdanyola?

No sabia on era el centre de la Ciutat, “Vaig perdre el nord” - desorientat -. Aleshores potser cal aclarir si és la plaça on hi ha la Casa de la Vila, l'Avinguda Catalunya, l'Avinguda Primavera, el carrer Sant Ramon... a saber on!.

Tant l'Ajuntament com els ciutadans han de definir quin model de ciutat volen. Ara la improvisació regna per part del PSC i els altres grups municipal els costa de trobar el seu espai.

Cal elaborar un pla estratègic. Obrir un procés que per mitjà de la participació i el consens permetin formular models cap als quals avançar - present i futur -. Una planificació no és tan sols una reflexió, sinó que es proposa actuar.

Amb coneixement de causa, no voldria repetir l'experiència: som-nous al centre de la ville? doncs no ho ser, pot ser en algun punt del riu sec, l'estació de la renfe, la carretera de Barcelona... Les ciutats del futur seran aquelles que estiguin plenes de gent sàvia, de gent que té empenta - Andreu Mas-Collel - . De petit em feien sempre una pregunta: Què vols ser quan siguis gran? Feu-vos-la els polítics, ja teniu ús de raó per prendre decisions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.