Preparats per avançar

Article d'opinió del director de l'Institut Forat del Vent, Jordi Fernández

A la fi, ja fa uns dies que hem "arrencat". Cada institut i escola tenim les nostres singularitats i un tarannà diferent i, per tant, de ben segur que hem viscut diferents inicis de curs. Cap de nosaltres hem escapat dels dubtes mediàtics que últimament sempre es plantegen: Obriran? Com obriran? Quines mesures? Vacunes? Protocols?... Mentrestant, en els despatxos dels centres, debati'm per buscar l'equilibri entre la prudència i com fer que no s'aguditzi la frenada que han patit els nostres infants i adolescents en els àmbits formatiu i afectiu.

Inicio el curs amb una barreja d'esperança, optimisme i prudència. La planificació del curs sempre la imaginem d'una manera i després la realitat ens fa modificar-la. Així i tot, penso que tot el col·lectiu que treballem a educació, després de l'experiència dels últims anys, contemplem i som capaços d'enfrontar-nos a diferents escenaris: confinament total, parcial, mesures de prevenció, canvis de protocols... És clar que passarem per molts moments, però crec que hem començat mirant endavant, amb ganes de no aturar-nos, amb precaució, però sabent que no podem esperar: preparats per avançar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.