Sinergia

Article d'opinió de Míriam Robles, presidenta de REFEM

Com molts de vosaltres ja sabreu, aquesta setmana ha finalitzat el micromecenatge promogut pel Col·lectiu Refem i l'ADENC, per fer front als costos legals per presentar un contenciós administratiu al PDU del Centre Direccional.

Es podria dir que si alguna cosa ha representat aquest procés, a banda del despertar de la ciutadania, ha estat el fet d'anar a una, de manera consensuada, entre diferents grups i partits polítics històricament discrepants.

Tot i els diversos punts de vista, les petites diferències i les relatives prioritats de cadascun, el fet d'haver treballat de forma conjunta ha esdevingut un èxit, o perquè no dir-ho, un precedent.

Avui dia, davant de la pluralitat d'entitats i partits, és difícil posicionar-se completament d'acord únicament amb un d'ells. Generalment, les persones tenim opinions diverses, que en la majoria dels casos no coincideixen en la seva totalitat amb les ideologies o línies estratègiques d'un únic grup; però tot i així, votem.

És per aquest motiu, que l'èxit d'aquesta recaptació de fons (que ha aconseguit arribar al voltant de les 200 persones que han participat econòmicament, i a unes 120 que han format part dels diferents actes promoguts en aquest mes i mig), recau en la sinergia.

S'ha evidenciat el poder de treballar de forma conjunta, deixant les petites diferències de costat, per tal d'aconseguir aquest objectiu comú que d'altra manera hagués estat impossible d'assolir.

Podeu imaginar la quantitat de fites que podem aconseguir si, per un moment, deixéssim de banda aquestes discrepàncies i ens poséssim d'acord més habitualment amb projectes compartits?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.